Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan ve beraberindeki heyet Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'yi ziyaret etti. Sınır kapılarında yaşanan sorunları anlatan başkanlara bakan önemli müjdeler verdi. Tüfenkci Habur Sınır Kapısından geçişleri hızlandıracak çalışmalar yapılacağını söyledi.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan, Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçı Birlikleri Başkan Vekili Mehmet Teymur ve Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve İhracatçı Birlikleri Başkan Yardımcısı Yalçın Geyik Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’yi Bakanlıkta ki makamında ziyaret ederek GAİB’in çalışmaları hakkında bilgiler verdiler.

ESNAF RAHATLAYACAK

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, terör örgütü mensuplarının, kazdıkları hendekler ve yaptıkları barikatlarla şoför esnafına zarar verdiğini belirtti. Bakan Tüfenkci, kısa zamanda güvenlik güçlerinin az zayiatla ve başarıyla bölgedeki operasyonunu tamamlaması ve esnafın rahatlamasına yönelik temennisini de dile getirdi.

ÇIKMAZ SIKINTILARI ANLATTI

Bakan Tüfenkci' ye hayırlı olsun dileklerini ileten GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz ise 184 ülkeye ihracat yaptıklarını ancak son dönemde en çok Habur'da sıkıntı yaşadıklarını anlatarak, "Önemli olan devletimizin güvenliği. Rusya ve Irak ile problemlerin bir an önce bitmesini bekliyoruz." dedi. Gümrük kapılarında yaşanan sorunları da dile getiren Başkan Çıkmaz ihracatçıların 2023 vizyonunu önemli bir hedef olarak gördüklerini ve bu hedefi gerçekleştirmek için gerekli yol haritasını oluşturmaya çalıştıklarının altını çizdi.

KAPLAN BİLGİ VERDİ

GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan’da halı sektörüyle ilgili bilgiler vererek Halı İhracatında Türkiye’nin geldiği noktayı anlattı. Gaziantepli halıcıların ürettikleri halıları dünyanın dört bir tarafına pazarladıklarının da altını çizen Başkan Kaplan 2016 yılıyla ilgili Halı Sektör Kurulunda alınan önemli kararlar hakkında da bilgiler verdi.

SORUNLAR ÇÖZÜLECEK

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci kısa bir süre sonra sınır kapılarında yaşanan sıkıntıların giderileceğini, araç geçişlerinin kolaylaştırılması için kapılarda modernizasyon çalışması yapılacağını ve bölgeye yüksek teknolojiyle üretilmiş araç geçişlerini seri hale getiren ekipmanlar yerleştirileceği ve sorunların çözüleceği müjdesini verdi. NECMETTİN GÖRGÜN