Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk, Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı yabancı oyuncu kararını ve takımla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen 23. Uluslararası Antrenör Gelişim Semineri, İstanbul'daki Haliç Kongre Merkezi'nde başladı. Seminer öncesinde Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

“ÇOK BASİT PUANLAR KAYBETTİK”

Ligin ilk yarısı için hedeflerinin 20 puanın üzerine çıkmak olduğunu vurgulayan Buruk, “21 puan toplayarak bunu başardık. Aslında bakıldığında çok basit puanlar kaybettik. Ama bizim gibi yeni kurulmuş, genç bir takım için iyi bir başlangıç olduğunu düşünüyorum” dedi.

“DEVRE ARASI YAPACAĞIMIZ TAKVİYELER VAR”

Devre arasında takıma takviye yapacaklarını belirten Buruk, “Devre arası yapacağımız takviyeler ile takımımızı daha da kuvvetlendirerek ikinci yarı daha iyi bir performans gösterip takımımızı daha da üst sıralara çıkarmayı hedefliyoruz. Alt sıralardan kurtulup, üst sıralara çıkarak sıkıntı yaşamadan ligi bitirmek istiyoruz” diye konuştu.

“BENCE TÜRK FUTBOLUNUN ANA SORUN YABANCI SAYISI DEĞİL”

Basın mensuplarının yeni yabancı kuralı ile ilgili sorusu üzerine genç teknik adam, “TFF sonuçta bu kararı çok büyük emek vererek aldı. Hemen sayı üzerinden yargılamamak lazım. Doğruları yanlışları, artıları, eksileri olabilir ama bunu görerek yargılamak lazım. Bence Türk futbolundaki ana sorun yabancı sayısı değil. Bunu da zaten herkes biliyor ve konuşuyor. Bundan önceki 5 yabancı kuralı ile Türk futbolu ileri gitti dersek tabii ki yanılmış oluruz. Bu yüzden bekleyip görmek lazım ve asıl sorunların aşağıda olduğunu bilip onları halletmek lazım. Ama inşallah Türk futbolu için hayırlısı olur” şeklinde cevap verdi.

“İSTİKLAL MARŞI AÇISINDAN SIKINTI OLACAK”

Basın mensuplarının '11 yabancı futbolcunun aynı anda sahada olması sıkıntı oluşturur mu' sorusuna ise Buruk, “İstiklal Marşı açısından sıkıntılı olur" cevabını verdi.

“ZATEN ŞU AN İÇİN BİRÇOK KULÜPTE SIKINTI VAR”

Birçok kulübün sıkıntı içerisinde olduğuna dikkat çeken Buruk, "Ama ilerleyen dönemlerde daha büyük sıkıntılar olacak bence. Takımlarımızın transfer politikalarını maddi yönden düşünerek adım atması lazım. Biz Gaziantep olarak bunları düşünerek takımımızı gençleştirdik. Bütçemizi baya düşürdük ve borçlarımızı ayarladık. Bence tüm kulüplerimizin artık küçülmesi gerekiyor. Artık bu yeni kural ile oyuncu izleme komiteleri kurulup genç ve başarılı oyuncuların takımlara kazandırılması lazım. Bence artık herkesin ayağını yorganına göre uzatarak transfer yapması gerekiyor” diye konuştu.