MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, "Bilgiye dayanarak söylüyorum ki bu saldırıda stratejik ve operasyonel istihbarat zaafı yoktur. Ankara katliamında olduğu gibi önleyici polis faaliyeti zaafiyeti vardır. Güvenlik güçlerine Ankara'da bombalı saldırı olabileceği bilgisi ulaşmıştı. Ne yazık ki etkin polisiye önlemler kurulamadı" dedi.

Özdağ, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Ankara'da ve Diyarbakır'daki saldırılarda şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Ülkede "her an kontrol dışı ve beklenmedik olayların olabileceğini" dün patlama olmadan Genel Kurul'daki konuşmasında dile getirdiğini anımsatan Özdağ, "Bilgiye dayanarak söylüyorum ki bu saldırıda stratejik ve operasyonel istihbarat zaafı yoktur. Ankara katliamında olduğu gibi önleyici polis faaliyeti zaafiyeti vardır. Güvenlik güçlerine Ankara'da bombalı saldırı olabileceği bilgisi ulaşmıştı. Ne yazık ki etkin polisiye önlemler kurulamadı" diye konuştu.

SIKI YÖNETİM İLAN EDİLMELİ

Şubat 2016 itibarıyla PKK terörünün yeni dalgalarıyla karşı karşıya kalınabileceği ve sıkıyönetim ilan edilmesi gerekliliğini söylediğini hatırlatan Özdağ, şöyle konuştu: "Artık Güneydoğu'da sıkıyönetim ilan edilmek zorundadır. Sıkıyönetimin gerekli olduğunu düşünüyoruz. Sıkıyönetim ilan edilmeden geçen her gün, ülkemize zarar vermektedir. Eğer daha da gecikirse bir gün sıkıyönetim de yetmez hale gelebilir. AKP, sıkıyönetimi siyasal kompleks haline getirmiş durumda. Hükümet hala asayişi sağlama anlayışıyla mücadele ediyor. Henüz terörle mücadele konseptini benimsemiş değil ve siyasal nedenlerle bu adımı atmıyor. Türkiye'nin bütün dikkatini PKK ve PYD'ye çevirdiği bir dönemde, Suriye doğumlu bir PYD'linin gelip Ankara'da bu bombalamayı yapmasıyla sanki birileri Türkiye'nin Suriye'ye askeri müdahelesini kışkırtmak istemiştir. Soğukkanlı olmak, sükunetle değerlendirmek gerekir. Türkiye bekleneni değil beklenmeyeni yaparak şaşırtıcı olma faktörünü kullanmalıdır."

TÜRKİYE'YE ZARAR VERİYOR

ABD'nin Suriye politikasının Türkiye'ye zarar verdiğini dile getiren Özdağ, Hükümetten ise sözden başka bir şey göremediklerini ifade etti. Güneydoğuda görev yapan jandama ve polis özel harekatçıların su ihtiyaçlarının bulunduğunu, yemeklerinin kalorilerinin düşük olduğunu iddia eden Özdağ, polislerin yanlarında amirlerini daha çok görmek istediklerini söyledi. Özdağ, bir soru üzerine, PKK ve DAEŞ'in hala büyük eylem arayışı içinde olduğunu öne sürdü. CHA