Kantin ve baklavacılardan sonra, salçacılar da mercek altına alındı. İl Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Karayılan, halkın sağlığı için denetimleri titizlikle yürüttüklerini belirtti.

SIKI DENETİM

Okulların açılmasıyla birlikte çocuklarla ilgili bir sıkıntı oluşmaması için denetimlere ilk olarak kantinlerden başladıklarını söyleyen Mehmet Karayılan, "Kantin denetimlerine ağırlık verdik. Kantinleri sıkı bir denetimden geçirdik. Eksik gördüğümüz konularda uyarılarda bulunduk" diye konuştu.

BAKLAVACILARA UYARI

Kantincilerin ardından baklavacılarla ilgili bir çalışma yaptıklarını, tarım müdürlüğünde biraraya geldikleri 100'e yakın baklavacıya glikoz uyarısında bulunduklarını belirten Karayılan, "Zaten ünlü baklavacılar glikoz kullanmıyor. Küçük çaplı çalışanları da uyardık" dedi.

ÇUVALIN KALİTESİ ÖNEMLİ

Amaçlarının üzüm yemek olduğunu söyleyen Karayılan, toplum sağlığının her şeyden daha önemli olduğunu belirterek, sırada salçacıların olduğunu söyledi. Salçanın ardından çuvalcılara yönelik denetimlere başlayacaklarını anlatan Karayılan, "Kullanılan çuvalın kalitesi önemli. Kalitesiz çuval bakteri, toz alacaktır" dedi. Meral KINACILAR