Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, MOBESE ve TEDES sistemlerinden alınan görüntüler kapsamında araç ışıklarının kullanımıyla ilgili kural ihlali yapan toplamda 192 araç sürücüsüne Mayıs ayı başından itibaren 17 bin 664 TL para cezası uyguladı. Emniyet Müdürlüğü, düğün konvoyları için de ciddi bir uyarıda bulunarak, vatandaşların huzurunu kaçıranlara cezai işlemin uygulanacağını vurgulandı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada hem TEDES'te kesilen cezalar hem de düğün konvoyları için bilgi verdi. Trafik güvenliğinin ve düzeninin toplumun tüm kesimleri için önemli olduğu belirtilen açıklamada, "İl Emniyet Müdürlüğü’nün trafik uygulamalarında sürücülerin, yolcuların ve yayaların can güvenliği sağlanması ile ilgili çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Trafik güvenliğini sağlamak trafik denetimleri ile beraber sürücülerin ve yolcuların trafik kurallarına uyması, trafikte saygılı ve hoşgörülü davranmaları ile mümkündür" denildi.

ŞİKAYET ALIYORUZ

Açıklamada; "İlimizde son günlerde düğün organizasyonları sonrası vatandaşlarımızın araçlarının dörtlü flaşörlerini yakarak, klakson çalarak ve araç camlarından sarkarak sevinç gösterilerinde bulunduğu, bu davranışların trafik güvenliğini tehlikeye düşürdüğü ve diğer vatandaşlarımızı rahatsız ettiği gelen şikâyetlerden anlaşılmıştır. İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yerinde yapılan uygulamalar ile MOBESE ve TEDES sistemlerinden alınan görüntüler kapsamında Karayolları Trafik Kanunu’nun 72. maddesine uyarınca; gürültü çıkararak kamunun rahatını ve huzurunu bozacak şekilde araç kullananlara ve 64. maddede bulunan araç ışıklarının kullanımıyla ilgili kural ihlali yapan toplamda 192 araç sürücüsüne Mayıs ayı başından itibaren 17.664 TL para cezası uygulanmıştır. Sürücülerimizden düğün konvoylarında kendi hayatlarını ve trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek, kamunun rahatını bozacak davranışlardan kaçınmalarını diler; aksi takdirde diğer vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği için gereken cezai işlemlerin uygulanacağını önemle hatırlatırız" HABER MERKEZİ