YIKIM BAŞLADI

Şahinbey Belediyesi tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan yazışmalar sonrasında devredilen Milli Eğitim Lojmanlarının yıkımına başlandı. Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şıh Meydanı’nın genişletileceğini ve meydana gelen kişilerin araçlarını park edeceği bir oto parkın yapılacağı müjdesini verdi.

YAŞAYAN MEYDAN

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şıh Meydanı’nın Gaziantep’in yaşayan meydanı olacağını belirterek, “İstanbul ve Ankara’ya gittiğimizde, Ankara’da Hacı Bayram, İstanbul’da Eyüp Sultan Meydanları bizim hep gıpta ile bakarak, gezdiğimiz gördüğümüz alanlardı. Bizde neden Gaziantep’te böyle bir meydanımız olmasın dedik ve en uygun alan olarak da tarihi ve maneviyatıyla ön planda olan Şıh Cami’nin etrafındaki alan olarak düşündük. Buranın çalışmalarına yaklaşık iki yıl önce başladık ve 3000 metre karelik bir alan oluşturduk" dedi.

MEYDAN BİZE YETMİYOR

"Geçen yıl ve bu yıl Ramazan Ayı’nda vatandaşlarımıza her gün programlar yaparak iftar verdik. Gaziantep halkıda bu programlara ilgi gösterdi" diyen Tahmazoğlu "Ramazan boyunca gördük ki bu meydan bize yetmiyor. Bu alanın daha da genişletilmesi gerekiyordu. Bu nedenle İstiklal Okulu’nun bahçesine sonradan yapılan, depreme dayanıksız ve son derece niteliksiz lojmanlarla alakalı Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüştük. Onlarda bize bu binaların depreme dayanıksız olması nedeniyle yıkım kararı olduğunu söylediler. Gerekli yazışmalar yapıldıktan sonra şimdi bu lojmanların yıkımını gerçekleştiriyoruz. Bir sonraki adım da burayı Milli Eğitimden alıp, onlara başka bir okul alanı göstereceğiz. Bu alanın altını otopark, üstünü de meydana dahil etmek suretiyle, şu anki meydanımızı iki katına çıkarmış olacağız. Yaklaşık 6000 metre karelik bir alanımız olmuş olacak. Bu meydanı besleyecek unsurlarda yapıyoruz. Meydanımız yeni bir aş evinin yanı sıra sabah buraya namaz kılmaya gelenlere ücretsiz, simit, çay ve çorba ikramlarımız olacak. Aynı zamanda meydana bakan birkaç dükkan daha yapılacak ki meydana gelenlerin yeme, içme gibi ihtiyaçlarının karşılanması sağlanacak. Burası yapılan çalışmalar sonrasında yaşayan bir meydana dönüşecek” dedi.