Sosyal Güvenlik Kurumu Gaziantep il Müdürü Mehmet Uzun, Türkiye ortalaması yüzde 3 olan sigortalı artışının Gaziantep’te yüzde 7 oranında Türkiye ortalamasının üzerinde gerçekleştiğini belirterek, bunun Gaziantep’in dinamizminden kaynaklandığını ifade etti.

Sosyal Güvenlik Haftası çerçevesinde Ticaret Odası’nı ziyaret eden Uzun, GTO Meclis Başkanı Ali Yener, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir araya geldi. SGK kuruluş kanununun kabul edildiği 16 Mayıs tarihini içine alan haftanın, her yıl “Sosyal Güvenlik Haftası’’ olarak kutlandığını dile getiren Mehmet Uzun, sosyal güvenlik konusunda kamuoyunda farkındalık yaratabilmek için paydaşlarıyla bir araya gelmeye çalıştıklarını söyledi.

FARKLILIK YARATMAYA ÇALIŞIYORUZ

Uzun ziyarette yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Sosyal Güvenlik haftası çerçevesinde gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle SGK’yı paydaşlarına tanıtmak, sosyal güvenlik reformunu anlatmak, sosyal güvenlik kavramı konusunda vatandaşlarımızda farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz.”

KAYITLI İSTİHDAM ÖNEMLİ

Kayıtlı istihdamın önemine de değinen Uzun, Türkiye ortalaması yüzde 3 olan sigortalı artışının Gaziantep’te yüzde 7 oranında Türkiye ortalamasının üzerinde gerçekleştiğini belirterek bunun Gaziantep’in dinamizminden kaynaklandığını ifade etti. Uzun, “İşverenler bizim paydaşımız değil kardeşimiz. Hepimiz aynı gemideyiz. Bu gemi için birlikte hareket etmek ve birbirimizi desteklemeliyiz” diye konuştu.

ÇÖZÜM ODAKLI YAKLAŞIM ÖNEMLİ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Sosyal Güvenlik konusunda tüm tarafların olaylara çözüm odaklı yaklaşmasının önemli olduğunu belirterek, “Uygulamaların iş insanlarını bezdirmeden çözüm odaklı şekilde olması firmaların gelişimine de katkı sağlayacaktır. Ülkelerin refah ve kalkınmışlık seviyelerinin tespitinde sosyal güvenlik önemli kriterlerden biridir. Kalkınma ve refah için sorunlara dayanışma içerisinde çözüme kavuşturmalıyız” dedi.

LEYLA ÖZEKŞİ POLAT