Konukoğlu, "SGK kayıtlarına göre 2017 Ocak ayından 2018 Ocak ayına kadar olan dönemde yüzde 29,2 oranında artış gerçekleşti. Ocak ayında organize sanayi bölgesindeki elektrik tüketimi, 2017 Ocak ayına göre yüzde 9,6 oranında arttı. Bu rakamlarda görüyoruz ki Gaziantep üstüne düşenden fazlasını yapıyor" dedi.

EĞİTİMLER HIZ KESMİYOR

GSO-MEM’de mesleki eğitimlerin hız kesmeden devam ettiğini anlatan Konukoğlu, şu bilgileri paylaştı: “Eğitimler çerçevesinde ve imzalanan protokol doğrultusunda 1,000 kişiye mesleki eğitim verilecek. Eğitim verilen personelin istihdamında personelin 6 ay boyunca maaşının yarısı GSO Projesi tarafından karşılanacak. Suriye vatandaşlarının istihdamında ise maaşının yarısına ilaveten çalışma izinleri için ödenecek ücretler de proje tarafından karşılanacak. GSO-MEM’de bizden en çok talep edilen bölüm muhasebe eğitimi. Bu alanda bizden sürekli personel isteniyor. Bu konu ile ilgili çalışmalarımıza başladık. Önümüzdeki günlerde 40 kişiye muhasebe eğitimi verilecek. Eğitim alanlar istihdam edildiğinde sanayicilerimiz gördükleri eksikleri bize iletirlerse, eğitim programımızı buna göre güncelleriz. GSO olarak meslek okullarına ve mesleki eğitimlere önem veriyoruz.”

İHRACAT ARTTI

Meclis üyelerine Gaziantep ekonomisine ilişkin bilgiler veren Konukoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “2018 Ocak ayı ihracatımız bir önceki yıla göre yüzde 6,2 oranında artış gösterdi. 2014 yılından sonra en yüksek ocak ayı ihracatını gerçekleştirdik. Gaziantep, 522 milyon dolarlık ihracatla, en fazla ihracat yapan iller arasında altıncı sıradaki yerini korudu. İhracatın ithalatı karşılama oranına baktığımızda yüzde 125 oranında karşılama oranı ile Türkiye genelinde beşinci sırada yer alıyoruz. İhracatta tekstil ve hammaddelerinde yüzde 17,7 ve halıda yüzde 12,5 artış oldu. HABER MERKEZİ