Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, itfaiye olarak sadece olaya müdahale eden, yangın söndüren değil, eğitim ve denetimlerle önleyici tedbirler alması gereken bir kuruluş olduklarını söyledi.

EĞİTİM ÇOK ÖNEMLİ

"Soba kurma", "karbonmonoksit zehirlemelerine karşı vatandaşı uyarma" başta olmak üzere çeşitli konularda eğitimlere ağırlık verdiklerini anlatan Yılmaz, "Geçen yıl mobil bir tim kurduk. Sokak sokak dolaştık. Yaklaşık 15 bin haneye broşürler dağıttık, eğitimler verdik. Zaman zaman karbonmonoksit dedektörü dağıtımlarımız da oldu. Ayrıca sosyal medya üzerinden eğitici videolar yayınladık." diye konuştu

SIĞINMACILAR YOĞUN KULLANIYOR

Gaziantep'te pek çok sığınmacının yaşadığını hatırlatan Yılmaz, bu nedenle Suriyeliler için de benzer çalışmaları yürüttüklerini ifade etti. Kentte yaklaşık 350 bin sığınmacının 30-35 bininin kamplarda kaldığını dile getiren Yılmaz, geri kalanların ise şehir içinde yaşadığını anlattı. Suriyeli sığınmacılar için de zaman zaman soba kullanımına ilişkin eğitim faaliyetleri yürüttüklerini belirten Yılmaz, "Şehrimiz Suriyeli sığınmacıların da çok yaşadığı bir şehir. Bunu da dikkate alarak eğitim broşürlerinin Arapçasını da hazırladık. Eğitim programlarımıza onları da davet ettik. Ulaşamadıklarımız da varsa Türkçe broşürlerimizi Arapça'ya çevirdik. Çoğunlukla sobalı evlerde kalıyorlar. Orada da çok vakalar görüyoruz. Bu mantıkla aynı zamanda Suriyeli misafirlerimiz için de broşür hazırladık." ifadelerini kullandı.