Yeşilay Cemiyeti sigarayı bırakan vatandaşlara ödül verildi. Kendirli Gazi Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine Yeşilay Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Fatih Tamer ile yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ve aileleri ile sigarayı bırakan vatandaşlar katıldı.

UZAK DURUN

Tamer, tören öncesinde yaptığı konuşmada Yeşilay'ın aktivitelerini arttırdığını belirterek, "Yeşilay Cemiyeti son yıllarda büyük bir atılım yaptı. Kötü alışkanlıklar ve bağımlılıkla mücadele eden Yeşilay, özellikle gençlerin bu bağımlılıklardan kurtulması ve bu tür bağımlılıktan uzak durması için çaba sarf ediyor. Sigaradan yaşamını yitiren sayısı çok fazla. Sigara içmeyenler bile pasif içici durumunda olanların sayısı dahi çok fazla. Bağımlı birini bu illetten kurtarmak, hiç bağımlı olmayanları uzak tutmaktan daha pahalıya mal olan bir şey. Bu sebeple insanlarımızın duyarlı olarak özellikle gençlerimize ve çocuklarımıza iyi örnek olmasını ve onları sigara gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutmasını istiyoruz" diye konuştu.

PASİF İÇİCİLİKTEN 600 BİN KİŞİ ÖLÜYOR

Tamer, dünyada her yıl sigaradan yaklaşık 6 milyon kişinin, pasif içicilikten ise 600 bin kişinin öldüğünü söyledi. Tamer, sigaranın fiziksel, psikolojik, ekonomik ve sosyal hayat olarak kullanan kişiyi ve çevresini ciddi bir şekilde etkilediğini belirterek, “Dünya genelindeki çocukların neredeyse yarısı, sigara dumanının kirlettiği havayı teneffüs etmek zorunda bırakılıyor. Öyle ki ev ortamında sigara içildiğinde çocuklar günde ortalama 5 sigara içmiş oluyor. Bu da dumana maruz kalan çocuklarda akciğer kanseri ve kronik bronşit hastalığının görülme sıklığını artırıyor, onların büyüme, gelişme evrelerini olumsuz etkiliyor. Uyarıyoruz; dünyada 700 milyon çocuk, kadın, gebe ve yaşlı pasif içicilik riski altında” ifadelerini kullandı.