Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), sigaradan rahatsız olan bireyler için 'Sigarasız Konut Projesi'ni uygulamaya koyuyor.
TOKİ ile Bağımlılığa ve Sigaraya Hayır Derneği arasında imzalanan protokol kapsamında öncelikle nüfusu 40 binin altındaki yerleşim birimlerinde inşa edilecek sosyal nitelikli konut projelerinin sözleşmelerine 'Sigarasız blok maddesi' eklenecek. Yeterli talep gelmesi halinde yeşil bloklarla ilgili gerekli planlamalar yapılacak.
ÖNCELİK SOSYAL NİTELİKLİ KONUTLARDA
Proje, öncelikle nüfusu 40 bin'in altında olan yerleşim birimlerine yönelik olarak gerçekleştirilen sosyal nitelikli konut projelerinde uygulanacak. TOKİ, ön talep toplama çalışmalarının içeriğine 'sigarasız blok' ile ilgili önerisini de ekleyecek. Bu öneriye vatandaşların görüşü ve ilgisi değerlendirilerek, yeterli sayının toplanmasını takiben gerekli çalışmalar planlanacak.
MEVZUATA UYGUNLUK SAĞLANACAK
Talep örgütlenmesi sürecinde yapılacak tespitlerin ardından, uygulamanın hayata geçirilmesi yönünde Bağımlılığa ve Sigaraya Hayır Derneği'nce hazırlanmış protokol hükümleri de değerlendirilecek. Ayrıca TOKİ'nin konut satış koşulları ve satış yönetmeliği ile Gayrimenkul Satış Sözleşmelerine uygunluğu sağlanacak.
BÜYÜK ŞEHİRLERDE DE YEŞİL BLOK OLACAK
Büyük kentlerde, orta ve orta üst gelir gruplarına yönelik gerçekleştirilen konut projelerinde de uygulamaya duyulacak ilgiyi test etmek amacıyla, projelere yeşil bloklar eklenebileceğine dair ibarelerin satış duyurularına eklenmesinin düşünüldüğü belirtildi. Sigarasız Konut Projesi'nin büyük kentlerdeki söz konusu projelerle hayata geçirilmesinin bu projeye ilişkin bir kamuoyu oluşturulması anlamında daha faydalı olacağının değerlendirildiği öne sürüldü.
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), sigaradan rahatsız olan bireyler için 'Sigarasız Konut Projesi'ni uygulamaya koyuyor. TOKİ ile Bağımlılığa ve Sigaraya Hayır Derneği arasında imzalanan protokol kapsamında öncelikle nüfusu 40 binin altındaki yerleşim birimlerinde inşa edilecek sosyal nitelikli konut projelerinin sözleşmelerine 'Sigarasız blok maddesi' eklenecek. Yeterli talep gelmesi halinde yeşil bloklarla ilgili gerekli planlamalar yapılacak.ÖNCELİK SOSYAL NİTELİKLİ KONUTLARDAProje, öncelikle nüfusu 40 bin'in altında olan yerleşim birimlerine yönelik olarak gerçekleştirilen sosyal nitelikli konut projelerinde uygulanacak. TOKİ, ön talep toplama çalışmalarının içeriğine 'sigarasız blok' ile ilgili önerisini de ekleyecek. Bu öneriye vatandaşların görüşü ve ilgisi değerlendirilerek, yeterli sayının toplanmasını takiben gerekli çalışmalar planlanacak.MEVZUATA UYGUNLUK SAĞLANACAKTalep örgütlenmesi sürecinde yapılacak tespitlerin ardından, uygulamanın hayata geçirilmesi yönünde Bağımlılığa ve Sigaraya Hayır Derneği'nce hazırlanmış protokol hükümleri de değerlendirilecek. Ayrıca TOKİ'nin konut satış koşulları ve satış yönetmeliği ile Gayrimenkul Satış Sözleşmelerine uygunluğu sağlanacak.BÜYÜK ŞEHİRLERDE DE YEŞİL BLOK OLACAKBüyük kentlerde, orta ve orta üst gelir gruplarına yönelik gerçekleştirilen konut projelerinde de uygulamaya duyulacak ilgiyi test etmek amacıyla, projelere yeşil bloklar eklenebileceğine dair ibarelerin satış duyurularına eklenmesinin düşünüldüğü belirtildi. Sigarasız Konut Projesi'nin büyük kentlerdeki söz konusu projelerle hayata geçirilmesinin bu projeye ilişkin bir kamuoyu oluşturulması anlamında daha faydalı olacağının değerlendirildiği öne sürüldü.