Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetleri Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un cevaplandırması istemiyle TBMM’ye yazılı soru önergesi veren Kaplan, Kadına şiddet ve kadın cinayetleri her ne sebeple olursa olsun meşru gösterilemez. Ekonomik kriz, geçim sıkıntısı, kıskançlık, zorla evlendirilme, küçük yaşta evlendirilme, boşanmak istemek gibi nedenler kadına şiddet ve cinayetlerinin bahanesi olamaz" dedi.

Gaziantep’te 3.5 yıllık evli kadın, boşanma aşamasındaki kocası tarafından sopayla öldüresiye dövülerek bıçaklandığını belirten Kaplan, "Yine 10 yıldır evli olduğu karısını tüfekle öldüren ve olaydan sonra yakınlarının "Gözün arkada kalmasın. Bu kadar insan senin için burada. Hadi kurban güle güle, başın dik git" ifadeleri ile cezaevine uğurlandı. Kadına şiddet ve kadın cinayetleri her ne sebeple olursa olsun meşru gösterilemez. Ekonomik kriz, geçim sıkıntısı, kıskançlık, zorla evlendirilme, küçük yaşta evlendirilme, boşanmak istemek gibi nedenler kadına şiddet ve cinayetlerinin bahanesi olamaz. Cinayetin, tacizin, istismarın “iyi hal”i olamaz" diye konuştu.

ÖLDÜRÜLEN KADIN SAYISI KAÇ ?

Kaplan, bakan Selçuk'a "Gaziantep’te son 10 yılda medeni durumları ve yaşlarına göre ayrı ayrı belirtilmek suretiyle öldürülen kadın sayısı kaçtır? Gaziantep’te son 10 yılda medeni durumları ve yaşlarına göre ayrı ayrı belirtilmek suretiyle kaç kadın erkek şiddeti sonucu yaralanmıştır? Bakanlığınızca, kadına yönelik şiddet ile ilgili Gaziantep ve diğer bölgelerde sosyolojik bir araştırma yapılmış mıdır? " sorularını sordu. HABER MERKEZİ