25 Aralık Devlet Hastanesi'rde bir doktor, bir hemşire ve iki hasta bakıcının hasta yakınları tarafından saldıya uğraması, meslektaşları tarafından protesto etti. Sosyal Hizmetler Emekçileri Sendikası ve Türk Tabibler Birliği, yaşanan bu olayı ve sağlık çalışanlarına şiddeti basın açıklamasıyla protesto etti. Protestoya SES, TTB üye ve başkanları hastahane çalışanları ve MHP Gaziantep İl başkanı Ali Muhittin Taşdoğan’da katıldı.

ŞİDDET HİÇ BİR ŞEYİ ÇÖZMEZ

Basın açıklamasını yapan TTB Gaziantep-Kilis Tabip Odası başkanı Hamza Ağca sağlık hizmetlerinin bilime dayalı kural ve ölçülerinin olduğunu söyledi ve "Şiddet hiç bir şeyi çözmez. Meslektaşlarımız özveri ve nezaket ile çalışıyorlar. Nezaketimiz ve iyi niyetimiz , güçsüzlük ve zaafiyet olarak değerlendirilmemeli. Emeğimizin ve bilgimizin gücünü bize, kulandırtmak zorunda bırakmayın" şeklinde konuştu. Halka seslenen Ağca "yanlış yapanları ayıklayınız. Sağlıkta şiddetle elinize hiçbir şey geçmez. Bilinmelidir ki keskin sirke küpüne zarar verir" dedi.

ÇÖZÜM GÜVENLİK DEĞİL

SES Gaziantep Şubesi EŞ başkanı Hüseyin Akkız ise sağlıkta şiddetin azaltılması için 'sağlıkta dönüşüm programı' dan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi. Akkız "Gaziantep Dr. Ersin’in öldürülmesinde acı bir süreci yaşadı. Ancak şiddet devam ediyor. Çözüm güvenlik önlemlerini artırmak olmayacaktır. Sağlıkta şiddetin azaltılması toplumun yaşadığı sağlık sorunlarını çözmek yerine büyüten Sağlıkta Dönüşüm programından vazgeçilmelidir''dedi.

DOKTOR ŞİKAYETÇİ

Saldırıya uğrayan Dr. Bülent Sultanoğlu olayla ilgili basına bilgi verdi. Saldırganlardan şikayetçi oldunu belirten Sultanlıoğlu '' açıklayacak pek birşey yok aslında. O gün tek suçum, o koridorda olmak ve hastalarımla ilgilenmekti. Bunun bir açıklaması olamaz. Ahlak sorunumuz var. beni darp edenler benim hastamın yakınları bile değildi. O saatte sanırım onlar doktor dövmek istemişti. O saatte koridorda olan doktor da bendim ve bana saldırdılar. Bu olayın bir izahatı yok. Beni darp edenlerden şikayetçi oldum, takipçisi de olacağım" dedi.HABER MERKEZİ