Vatandaş, son günlerde etkili olan sıcak havalardan korunmak için 100. Yıl Parkı içindeki gölgelik alanları kullandı. Gaziantep’teki sıcaklık 40 derece olarak ölçüldü. Aşırı sıcaklar havalardan bunalan vatandaş, serinlemek amacıyla 100. Yıl Parkı içinde bulunan ağaç gölgelerinden ve çeşmelerden yararlandı.

Aşırı sıcak havanın neden olabileceği olumsuz etkilerden zarar görmek istemeyen Gaziantep’teki vatandaş, serin yerde vakit geçirebilmek amacıyla 100. Yıl Parkı içindeki ağaç gölgelerini tercih etti. Sıcak havalardan bunalan çocuklar, aile büyükleriyle birlikte 100. Yıl Parkı içindeki ağaç gölgelerinin bulunduğu oyun alanlarını seçti. Bazı çocuklar da 100. Yıl Parkı içinde bulunan süs havuzundaki suyu kullanarak serinlemeye çalıştı.

TEDBİRLİ OLUN UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre sıcaklıklardaki artış devam edecek. Hava sıcaklığının hafta sonunda ülke genelinde artarak iç ve güneydoğu kesimlerde mevsim normallerinin 4 ile 7, diğer bölgelerde ise 2 ile 4 derece üzerinde seyredeceği tahmin edildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü; yüksek hava sıcaklığının neden olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşın ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması uyarısında bulundu. İHA