Bilinçsiz klima kullanımının kas tutulması ve yüz felci gibi rahatsızlıklara davetiye çıkardığı belirtildi. Zirve Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Cımbız, sıcak havanın değil, klimanın hasta ettiğini söyledi.

Araba içinde kullanılan klima, solunum yolu hastalıklarından bronşit, sinüzit ve zatürreyi tetikleyebileceğini belirten Cımbız, “Ayrıca göz ve beyin iltihabı, bademcik iltihabı ve bazı kas hastalıklarına da sebep olabilir. Yüze çok fazla temas eden klima, nadiren de olsa yüz felcine yol açabilir. Bu nedenle soğuk havanın yüz ve göğüs bölgesine direkt gelmesi önlenmelidir" dedi.

BİR ÇOK SORUNU BERABERİNDE GETİRİYOR

"Uzun süre restoran ve alışveriş merkezi gibi kapalı mekanlarda durulması gerekiyorsa, klimanın verdiği serin havadan olabildiğince korunmak gerekir" diyen Cımbız, “Özellikle aşırı serin olan mekandan dışarı çıkıldığında direkt sıcak havayla temas eden vücut tutulmaya ve kaslarda ağrı oluşumuna daha müsaittir. Bu yüzden fıtık problemi ve kireçlenme sorunu olan kişilerin özellikle tedbirli olmaları gerekir" şeklinde konuştu. BÜLTEN