MB Holding bünyesinde bulunan ve Aydın’da faaliyet gösteren Sultan Sera A.Ş. teknoloji ve bilgi kapasitelerini birleştirerek 2015-2016 kışlık sezonunun rekor üretim kapasitesine ulaştı.

Tarıma elverişsiz arazileri, topraksız tarım metoduyla ekonomiye kazandıran ve ülkemizin doğal kaynaklarını en etkin şekilde kullanmak konusunda örnek bir proje olarak gösterilen Sera’da üretimin yüzde 90’ını kadınlar yapıyor.

KADIN İSTİHDAMI ÖNEMLİ

Refah seviyesinin yükseltilmesi ve kalkınmanın sürdürülebilmesi bakımından üretimde kadın istihdamı öneminin altını çizen Sultan Sera Genel Müdürü Neslihan Budaklı şirketlerinin özellikle kadın istihdamının üzerinde durduğunu, civar köylere istihdam imkânı sağladıklarını ve başarılarını kadınların taçlandırdığını dile getirdi. Üretim Müdürü Ceyhun Cihan ise; “Geçmiş yıllarda pazarda yaşanan sıkıntılardan yola çıkarak bu sene salkım domateste kalite ve raf ömrü üzerine yoğunlaştığımız bir sezondu. Değişik strateji ve destekleyici ürünlerle istenen kriterleri yakaladığımızda pazarlama, depolama, nakliye problemlerimizi de bertaraf etmiş olduk" dedi. BÜLTEN