Sezonun en rahat maçı

Çaykur Rizesporu, Trabzonspor ve Beşiktaş maçlarında izleyenlerin Gaziantepsporun işinin zor olacağını düşünüyordu maç öncesi..

Hikmet Karaman faktörü de göz önüne alındığında, bu maçın zor geçeceğini düşünmemek mümkün değildi..

Ama maç başladıktan sonra gördük ki, Rizespor tüm enerjisini Trabzon ve Beşiktaş maçında sarfetmiş..

Bu sayede Gaziantepsporun bu sezon en rahat maçını oynadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Özellikle hakemin ilk yarıda herkesin penaltıyı gösterdi diye korktuğu andan ve Sezerin kafa vuruşunda topun direkten dönmesinden sonra maçta ibre tamamen Gaziantepspor lehine döndü.. Bu dakikalardan sonra Rizesporun adeta basireti bağlandı..

Hikmet Karamanın da katı savunma anlayışıyla hareket eden rakibine karşı saha içinde çözüm bulamayışı, Gaziantepsporu iyice rahatlattı. Mustafa Durakın akıl dolu vuruşuyla gelen gol de zaten Rizenin gardını iyice düşürdü..

Ondan sonra maçın tek hakimi Gaziantepspordu.. Defansta iyi mücadele verildi. Orta alanda rakibine nefes aldırılmadı, pas yaptırılmadı. Muhammed Demir için acaba oynatılarak hata mı yapılıyor derken, bunun boşuna olduğunu gördük..

Kazanılan toplar seri şekilde rakip kaleye götürüldü ve pozisyonlar üretildi. O kadar pozisyondan tek gol geldi ama, galibiyet için bu yetti de arttı bile..

Artık bundan sonra oynanılacak iki maçtan kazanılacak puanlar ikinci yarı için Gaziantepsporun hedefini net şekilde belli edecek. Kırmızı siyahlıların uzun aradan sonra bu maçı kazanması herkese derin nefes aldırmıştır..