Seyahate çıkacak vatandaşları uyaran uzmanlar, dikkat edilecek birkaç hususla kusursuz bir yolculuk geçirmenin mümkün olduğunu belirtti

Bayram tatilinin yaklaşmasıyla birlikte seyahate çıkacak vatandaşları uyaran uzmanlar, dikkat edilecek birkaç hususla kusursuz bir yolculuk geçirmenin mümkün olduğunu söyledi.

Tatilde uzun yolculuklarda insanı zorlayan durumların oluşabileceğine dikkati çeken uzmanlar, bazı durumlarda hafif düzeyli kas eklem ağrılarının, kişinin sağlık problemlerine bağlı hayatını tehdit edebilecek seviyelere uzanabileceğini söyledi.

SORUNLAR GÖRÜLEBİLİR

Kişinin genel sağlık durumuyla yakından ilişkili olmakla birlikte, hiçbir sağlık sorunu olmayanlarda bile yolculuk süresinin uzamasına paralel sorunların görülebileceğini açıklayan uzmanlar, "Yolculukta problemlerin ilk kaynağı uzun oturma süresi ve uygun olmayan oturma şekli ve oturma tertibatıyla ilişkilidir. Genel kabul olarak 45 dakikadan sonraya sarkan oturma süreleri omurga ağrısını artırmaya başlar. Bel ve kalça bölgeleri sürekli sabit yük altında kalmaya bağlı kompresyon ağrısı denilen vücut ağırlık merkezinin yer değiştirmemesine bağlı ağrılara maruz kalır. Diz ve boyun bölgeleri ise sürekli sabit kalmaya bağlı kas yorgunluğu ve dolaşım sisteminde kan akım problemleri sebebiyle ağrır. Araç kullanan kişilerde ek olarak omuz ve kol eklemlerinde de ağrı oluşur." dedi.