AK PARTİ Gaziantep Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer Türkiye’nin bu yılın temmuz, ağustos, eylül aylarını kapsayan üçüncü çeyrekte ekonomi büyümesinin yüzde 11.1 olduğunu ifade ederek bu rakamların ülke ekonomisi adına gurur verici bir büyüme olduğunu belirtti. Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Türkiye ekonomisinin üçüncü çeyrekte beklentilerin üzerinde yüzde 11,1 büyüyerek son altı yılın en yüksek çeyreklik büyümesini gerçekleştirdiğini söyledi. Sanayi Odası Başkanı Adil Sani Konukoğlu ise açıklanan büyüme rakamlarının piyasa beklentilerinin üzerinde gelmesinin sevindirici olduğunu söyledi.

koçer.jpg

KOÇER: KAPASİTE ARTIŞI DA OLUR

Koçer yaptığı acıkmamada “Türkiye 2017 üçüncü çeyrekte son 6 yılın en iyi büyüme rakamını elde etmiş, bir dünya rekoru kırmıştır. Yüzde 11.1'lik büyüme rakamı ile büyüme şampiyonları olan Çin ve Hindistan geride bırakılmıştır. Kendisine karşı yürütülen küresel ölçekteki siyasi ve ekonomik operasyonlara rağmen yakaladığı bu büyüme ile Türkiye önünü kesmek, çelme takmak isteyenlere en güzel cevabı vermiştir. Büyümede sanayi üretiminin payı doğrudan makina ve teçhizat alanındaki kapasite artışına işaret ediyor. Bu büyüme rakamı üretim artışı demek, daha fazla iş demek, daha fazla istihdam deme” dedi.

hidir.jpg

HIDIROĞLU: İŞ DÜNYASI OLARAK MUTLUYUZ

Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, “TÜİK tarafından açıklanan verilere göre ülkemiz ekonomisi üçüncü çeyrekte yüzde 11,1 büyüdü. Yıllık bazda yüzde 9,2 ile başlayan büyüme trendi döviz kurlarındaki oynaklık gibi birçok şoka rağmen 7 yıldır kesintisiz sürüyor. Ekonomik büyümedeki yukarı yönlü ivme, 2002-2016 döneminde sadece küresel krizin etkilerinin görüldüğü 2009’da aşağıya yönlü oldu. 2010 yılından sonra yaşanan tüm şoklara ve olumsuzluklara rağmen büyümesini istikrarlı şekilde sürdürmesi iş dünyası olarak bizleri mutlu ediyor" şeklinde konuştu.

buyume.jpg

KONUKOĞLU: SEVİNDİRİCİ

Sanayi Odası Başkanı Adil Sani Konukoğlu, açıklanan büyüme rakamlarının piyasa beklentilerinin üzerinde gelmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Konukoğlu, “Türkiye ekonomisi, üçüncü çeyrekte yüzde 11,1 büyüme gerçekleştirdi. Sanayi ve özellikle katma değerli üretime yönelmek güçlü ve sürdürülebilir büyümenin en önemli şartıdır” dedi. BÜLTEN