Eğitim Bir Sen Gaziantep Şubesi 5. Olağan genel kurulu yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimde Mithat Sevin delegelerin çoğunluğunun oyunu alarak yeniden Şube başkanlığına seçildi.

GENEL KURUL KUR'AN-I KERİM TİLAVETİYLE BAŞLADI

Eğitim Bir Sen Gaziantep Şubesi 5. Olağan genel kurulu Şehitkamil Belediyesi konferans salonunda yapıldı. Divan Başkanlığını Ahmet Kölemin'in yaptığı genel kurul Kur'an-ı Kerim Tilavetiyle başladı.

Genel Kurula Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Esat Tektaş, Ak Parti İl Başkan Yardımcıları Veli Kıyak, Hüseyin Deveci de katıldı.

ÜYE SAYISINI ARTIRDIK

Genel kurulda konuşan Mithat Sevin, 2011 yılında göreve başladığında üye sayısının 3900 olduğunu, 3500 istifaya rağmen üye sayısının 7 bini geçtiğini belirterek, "Yüzde 100'e yakın büyümemize katkıda bulunan tüm üye ve teşilatımıza teşekkür ediyorum" dedi.

MÜSLÜMANLAR MAHZUN

Eylül ayında Türkiye genelinde bir demokrasi şöleni şeklinde gerçekleşen seçimlerle ilçe temsilcilik yönetim kurullarını ve şube delegelerini belirlediklerini anlatan Sevin, "Elbette bugün dünya ölçeğinde büyük fotoğraf mahzun müslüman fotoğrafıdır ve bu değişmelidir. Değiştirecek olan da hep birlikte bizleriz. Bu irade, bu kararlılık ve birliktelik Eğitim Bir Sen'de Eğitim Bir Sen'in üyelerinde var. Dünyanın müslümanlar için ölüm gezegeni olmasına son vermeye, hakikatin değişmez ölçüleri rehberliğinde adil ve barış eksenli yeni bir dünya kurmaya talip olduğumuzu unutmadan yol alacağız. Dünyayı yeniden inşa etmek için yol bulacağız. Biz Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü ya da eğitim hizmet dalında yetkili sendika sıfatlarının çok ötesine insanı esas alan hakikat değerlerini ihya ve müslümanların karar mekanizmalarında asli özne olduğu yeni bir dünyayı inşa hedeflerini donanmış soylu mücadelenin öncü topluluğuyuz" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN BAŞINA ÇORAP ÖRÜLMEYE ÇALIŞILIYOR

'Aslında mahsun müslüman dünün bugünün değil, yüz yıldır ortaya konan bu acı manzaranın merkezindeki öznedir' diyen Sevin, "Filistin'de yaşanan Arakan'da sahnelenen, Afganistan'da devam ettirilen süreçler bunun parçasıdır. Ben sadece Kobani'de değil, Afganistan'dan Libya'ya, Suriye'den Arakan'a, Filistin'den Güney Afrika'ya İslam coğrafyalarından yükselen alevler, toz bulutları ve hedef gözetmeyen kan dökücü silahların sesleri arasında yükselen ölüm çığlıklarına, ölümler arasından seslendirilen ağıtlara, mahzun müslüman dayatmasına son vermenin en önemli ve öncelikli sorumluluğumuz olduğuna inanıyorum. Bu kapsamda Türkiye'nin başına örülmeye çalışılan çoraplar da gezi olayları, 17-25 Aralık paralel yapı darbe girişimi, 6-7 Ekim kalkışması Validebağ Camii inşaatı vs. bu cümledendir. Ancak bu tür tuzaklara, operasyonlara asla geçit vermeden birlik ve beraberlik içerisinde kardeşlik hukukunu da gözeterek ayrılmaz bir bütün olduğumuzu ifade ediyoruz" diye konuştu.

HER GÜN 10 BİNE YAKIN ÇOCUK YETİM KALIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı Diyanet İşleri Başkanlığı ve İHH ile birlikte 'her sınıfın bir yetim kardeşi var projesi'ni başlattıklarını söyleyen Sevin, "İHH tarafından dünyada yetim geçeği adıyla yayınlanan rapora göre her gün 10 bine yakın çocuk yetim ve öksüz kalmakta, her iki saniyede bir çocuk anne veya babasını kaybetmektedir. UNICEF'e göre 200 milyon civarında çocuk şu anda yetimdir. Kayıtlara geçmeyenlerle birlikte bunun 300 milyon olduğu düşünülüyor" dedi.

UZLAŞMA KÜLTÜRÜ İLE DAHA FAZLA HAK ELDE EDİLİYOR

Eğitim Bir Sen olarak sendikacılığı kavga, protesto, kargaşa, devleti zaafa düşürme olarak algılayan zihniyetin aksine, ortak aklı, iyi ilişkileri, toplumsal ve ahlaki değerleri merkeze alarak uzlaşma kültürü ile daha fazla hak elde edilebileceğini de gösterdiklerini belirten Sevin, "Yüzde 21'lerde aldığımız üye sayısını dört yıl içinde yüzde 35'lere çıkardık" dedi.

Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Esat Tektaş da genel kurulda bir konuşma yaptı.

MİTHAT SEVİN GÜVEN TAZELEDİ

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Delegelerin büyük çoğunluğunun oyuyla Şube başkanlığına Mithat Sevin seçilirken, Yönetim Kurulu üyeliklerine Ahmet Gök, Cemil Çavdar, Ayhan Sarı, M. Fatih Kocabaş, Eyüp Güneş ve Mustafa Uğur Özdal, Denetim Kuruluna Mehmet Kartal, Nurullah Tekataş, Cumali Borazan, Ekrem Kirik, Abdullah Bozkurt seçildi.

Disiplin Kuruluna Remzi Sağ, Fatma Karaoğlan, İbrahim Taş, Mehmet Ali Dağdeviren, İbrahim Halil Berk, üst kurul delegeliğine ise Ahmet Gök, Ayhan Sarı, Cemil Çavdar ve Ethem Akdoğan seçildi. Meral KINACILAR