İçişleri Bakanlığı'nın son kararnamesiyle Tekirdağ Valiliği'nden, Gaziantep Valiliği'ne atanan Ali Yerlikaya, alışılagelmişin dışında bir uygulama gerçekleştirdi ve göreve gelişinin 3. gününde basınla buluştu. Yaklaşık yarım saat boyunca gazetecilere hitap eden Vali Yerlikaya, konuşması boyunca hiç oturmadı. Nasıl bir Vali olacağının ipuçlarını veren Yerlikaya, ''Vatandaşlarım diye bir hitap şeklini benden duymayacaksınız. Hemşerilerim diye hitap edeceğim. Sevgiye dayalı,insanların içine giren,açık,hesap verebilen bir vali olmak niyetindeyim. Tek dileğim bu. Dolayısıyla buyurgan, ulaşılamayan, evinden makama, makamdan makama giden bir Vali kesinlikle olmayacağım. Halk Ali Yerlikaya'yı seviyoruz desin. Benim en büyük hedefim bu. Bunu duymak istiyorum. Buradan bütün Antep hemşerilerime sevgi saygımı iletmek istiyorum'' dedi.

BÖLGEYİ BİLİYORUM

Bu atamaya vesile olan Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar kuruluna şükranlarını sunan Yerlikaya, "Şırnak Ağrı,Tekirdağ Valiliğinden sonra Gaziantep halkı ile beraberim. Bölgeye yabancı değilim. Ben Konyalıyım. Ama eşim Kilisli. 1992'den itibaren bu bölgeye gelip giden bir insanım. Urfa, Gaziantep, Osmaniye, Adana, Mersin ,Mardin, Şırnak, Hakkari'den sonra Van, Artvin'e kadar bu bölgelerde gezmediğimiz pek bir yer kalmadı desem mübalağa yapmış olmam" dedi.

SEVGİYE DAYALI, AÇIK BİR VALİ OLMAK NİYETİNDEYİM

Yerlikaya, Gaziantep'in büyük bir şehir olduğunu, çok dinamik ve üreten bir şehir olduğunu belirterek, "Çalışmış olduğum üçüncü hudut şehri. Daha önce görev yaptığım Habur sınır kapısının ne derece önem taşıdığını en iyi ben bilirim. Gelelim 3 gün oldu. Bu süre zarfında Gaziantep'in ne sorunları var. Bunları bilmem hayal ötesi olur. Nisa'nın ilk haftası basınla bir branş yapacağız. Dört hafta bir izlenim yapacağız. Bu izlenimleri en başta Suriyeli kardeşlerimiz olmak üzere genel Gaziantep değerlendirmesini sizlerle yapacağız'' şeklinde konuştu.

HATA ÜZERİNDEN PRİM YAPILMASININ ANLAMI YOK

'Kendim için neler yaptım o beni ilgilendirir, ama kamuoyu için neler yaptım bu da kamuoyunu ilgilendirir' diyen Vali Yerlikaya, "Geçmişte bir hata yapan kişinin ömrü boyunca o hata üzerinden prim yapılmasının bir anlamı yok. Bir yeri ziyarete gidiyorsam, bilin ki o sırayı tamamlamadan, başka bir ziyarete gitmem. 1.889.466 nüfuslu Gaziantep'li hemşerilerimizin gönlünü kazanmak, benim için büyük bir mutluluk olacaktır" dedi.

BİRİNCİ PLANIM

Vali Yerlikaya, Gaziantep'İN 2014 vergi listesinde 12'nci, sanayide Türkiye'nin 9'uncu şehri olduğunu, 140 bin çalışanı bulunduğunu dile getirerek şunları söyledi:"Biz Antep olarak artık dünya ülkelerinin değil de, kentlerin ön plana çıktığı düzende adımızdan söz ettireceğiz. Nasıl İngiltere Londra ,Japonya'da Tokyo ismi ile anılıyorsa Türkiye'nin ise Gaziantep ismi ile anılması için mücadele edeceğiz. Biz üreten bir kentiz. Kendi kendine yeten,geliri gideri karşılayan, diğer kentlere örnek teşkil eden bir kentiz. Ama sorunlarımız var mı? var. Bütün Dünya'da var. Sorunsuz dünya olamaz. Çalışmayla, azim ile bu sorunları minimize etmek ve insanlara mutluluğu kazandırmak istiyoruz. Gaziantep'i diğer illere örnek teşkil edecek bir seviyeye getirmek, benim birinci planım, ben bunun için varım."

ARANIZDA AYRIMCILIK YAPMAYACAĞIM

'Abartılarla bizim ayağımızı yerden kesmeyin. Bizler de sizin gibi insanız. Görevimi yaparken kimseyi kırmam, incitmem' diyen Vali Yerlikaya sözlerini şöyle sürdürdü:" 8 yıldan beridir böyle çalışıyorum. 8 dakika bile bu tavrımdan taviz vermem. Herkese hürmetim sonsuz. İyiliğe iyililk yaparım, kötülüğe de iyilik yapmak için kendimi zorlarım. Basının görevi bulunduğu şehri haber yaparken doğru haber yapmak,yanlışı eliyle, kalemi ile düzeltmek olmalıdır. Ben siz basın arkadaşları gördüğümde kendim de şunu deklare ettim. Aranızda ayrımcılık yapmayacağım. Farklılık yaratacağım diye, kendi aranızda da ayrımcılık içine girmenizi istemiyorum 3 ay sonra yapılan bir haber veya yazılan bir yorum nedeniyle, siz basınla mahkemelik, küsme gibi olayların olmasını istemiyorum.Basın olarak sizler dördüncü kuvvetlersiniz. Birbirimizin aynası olduğumuzu çok iyi biliyoruz. Bizim gönlümüzde ne varsa davranışlarımızda da o vardır. Aynı şekilde sizin de içinizde kalbinizde ne varsa sizinde davranışlarınıza yansıdığınızı biliyoruz. Dolayısıyla başlangıçtaki düşünceler tavırlar çok önemllidir. Bunu en başta söylemek istiyorum. İleride sizinle deneme yanılma yoluyla birbirimizi kavramaya çalışmayalım. Gelişimiz ani oldu .Tekirdağ halkı ile alelacele helallştik . Gaziantep basın ailesi ile bir araya gelelim dedik ve bu şekilde planladık İnşallah bu onurlu Gaziantep Valiliği milletimiz için, ülkemiz için hayırlı olur." Meral KINACILAR, Okan YILMAZ