Gaziantep’te 27 yaşındaki Bülent Akay’ı öldürdükleri iddiasıyla yargılanan eşi 22 yaşındaki Nurcan Akay ve onun sevgilisi 29 yaşındaki Resul Kurtaran ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Kocasını öldüren kadın ile sevgilisine yardım eden Ali Baran da 4 yıl 2 ay hapis cezasına mahkum oldu.
Çarpıcı bir detay daha ortaya çıktı. Uğruna koca katili olduğu sevgilisi, genç kadını fuhuşa da zorlamış.
Bülent Akay 2009 yılında teyzesinin kızı olan Nurcan Akay ile evlendi. Bu evliliğinden 1 çocuğu olan Bülent Akay, 15 Mart 2012’de ortadan kayboldu. Akay bir türlü bulunamadı. Polis ekipleri, bir süre sonra Nurcan Akay’ın evlenmeden önce de duygusal ilişki yaşadığı Resul Kurtaran ile birlikte yaşamaya başladığını belirleyince, Bülent Akay’ın öldürülmüş olmasından kuşkulandı. Bu sırada ortaya çıkan bazı tanıklar da polise Bülent Akay’ın, eşi ve eşinin sevgilisi tarafından öldürüldüğünü söyledi.

Takibe alınan Nurcan Akay ile sevgilisinin Suriye’ye kaçmayı planladıkları belirlendi. Polis, iki sevgili ile arkadaşları Ali Baran’ı Suriye sınırındaki Kilis’te yakalayarak gözaltına aldı. Sorgulamalarında suçunu itiraf eden şüpheliler, öldürdükleri Bülent Akay’ın cesedini kuyuya attıklarını söyledi ve gösterdikleri yerde cesedin çürümüş olan bazı kısımları bulundu. Polisin sorgulamasının ardından adliyeye sevk edilen öldürülen Bülent Akay’ın eşi ve sevgilisi ile kendilerine yardım eden arkadaşı tutuklandı.

BAŞINA YASTIK DAYAYIP TEK KURŞUNLA ÖLDÜRÜLDÜ

3 şüpheli hakkında ’tasarlayarak adam öldürme’ suçundan iddianame hazırlandı. Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan ve 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, Bülent Akay’ı öldüren eşi Nurcan Akay ile sevgilisi Resul Kurtaran’ın birlikteliklerine yer verildi. 15 Mart 2012 tarihinde Bülent Akay’ın eve gelerek uyumasının ardından Resul Kurtaran’ın daha önce aldığı anahtarla içeri girdiği ve uyuyan Bülent Akay’ın başına yastık dayayarak bir el ateş ederek öldürdüğü belirtildi.

Bülent Akay’ın cesedinin ise 2 gün sonra Nurcan Akay, Resul Kurtaran ve arkadaşları Ali Baran tarafından kuyuya atıldığına yer verildi. Cinayetin ardından çocuğu ile kayınpederinin evine giden Nurcan Akay, eşinin kaybolduğunu ve başkası ile ilişkisi bulunduğunu ileri sürdüğü, bu sırada sevgilisi Resul Kurtaran’ın ise Mersin’e gittiği ve öldürdüğü Bülent Akay’ın cep telefonundan bazı arkadaşlarına ’beni aramayın, hayatımı yaşayacağım’ mesajları attığı ortaya çıktı.

SEVGİLİSİ FUHUŞ YAPTIRDI, ÇENESİNİ KIRDI

İddianamede, kocasının kaybolduğunu ileri süren Nurcan Akay’ın olaydan bir süre sonra Resul Kurtaran ile yaşamaya başladığına yer verilerek, "Resul ile fuhuş yaptırdığı Nurcan arasında bu nedenle 2012 yılı Temmuz ayında kavga çıktığı ve Resul’ün Nurcan’ı darp ederek çene kemiğini kırdığı ve tedavisini nikahlı eşinin sağlık karnesi üzerinden yaptırdığı tespit edilmiştir" denildi. İddianameyi hazırlayan savcı, şüphelilerden Resul Kurtaran’ın ayrıca ’fuhuş yaptırmak’ ve ’yaralama’ suçlarından cezalandırılmasını istedi.

SEVGİLİLERE MÜEBBET HAPİS CEZASI

2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın geçtiğimiz günlerde karar duruşması yapıldı. Tutuklu sanıklardan Resul Kurtaran, cinayeti M.A.’nın işlediğini ve kendisinin ev, araba ve para karşılığı suçu kabul ettiğini; Nurcan Akay ise cinayeti işlemediğini, Ali Baran ise tehdit edildiği için cesedin kuyuya atılmasına yardım ettiğini ileri sürerek beraatını istedi.

Mahkeme heyeti son sözlerini sorduğu sanıklardan Nurcan Akay ile sevgilisi Resul Kurtaran’a, tasarlayarak kasten öldürme suçunu işledikleri gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Ancak, daha sonra bu karar sanıkların yargılama sürecindeki davranışları lehine hafifletici neden kabul edilerek müebbet hapis cezasına dönüştürüldü. Sanıklardan Ali Baran ise suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme suçunu işlediği için 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Öte yandan mahkeme heyeti sanıklardan Resul Kurtaran’a ayrıca kocasını öldürdüğü sevgilisi Nurcan Akay’ın çenesini kırarak yaraladığı için 1 yıl 15 gün ve fuhuş yaptırma suçundan 2,5 yıl hapis cezası verilmesini kararlaştırdı.