*Mesele benim aday olmam değil, hizmet için her türlü göreve talibim

* Adaylar, yönetim, dar bir kadro, belli bir zümrenin görüşleri alınarak belirlenmemeli

* CHP'de milletvekili adayları için mahallere sandık konulmalı, anket yapılmalı

* Işık sürelerinin uzatılması maddi külfet getiriyor. Yakıt fiyatları ortada.

Yurttaş Hakları Derneği Başkanı Ali Peri, dinamik kavşak adı altında yapılan yeni uygulamalarla trafik ışıklarının süresinin uzatıldığını, bunun da trafikte çözüm değil, daha çok tıkanıklığa neden olduğunu söyledi. Peri, "Antep'in insanları tez canlı ve acelecidir. Kavşak mesafeleri olarak birbirine yakın. Trafik sıkışınca insanlar huzursuzlanıyor, homurdanıyor. Trafik ışıklarında beklemek ayrıca ekonomik olarak da külfet getiriyor" dedi.

ALTERNATİF YOL PROJELERİ GÜZEL

Ali Peri, basın mensuplarıyla sohbet toplantısında biraraya geldi. Kentin gündemini değerlendiren Ali Peri, trafik sıkıntısıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peri, Gaziantep'te trafik yoğunluğunun önüne geçilmesi için belediyenin yaptığı alternatif yol projelerini canı gönülden kutladığını, alternatif yol açılmasına devam edilmesinin yanısıra, kent merkezindeki trafik yoğunluğunu azaltmak için kenti dışa doğru yapmak gerektiğini belirtti.

IŞIK SÜRELERİ KISALSIN

Dinamik kavşak projesi adı altında, Sigorta kavşağı başta olmak üzere bir çok kavşakta trafik ışıklarının süresinin uzatılmasının doğru olmadığını dile getiren Peri, "Bizim insanlarımız tez canlı ve aceleci bir yapıya sahiptir. Kentimizde kavşak mesafeleri birbirine çok yakın. Dolayısıyla kavşaklarda uzun süre beklendiğinde trafik sıkışması sözkonusu oluyor. Geçici çözüm olarak trafik ışıklarındaki süre eski haline getirilmeli, yani kısaltılmalıdır. İnsanlar trafikte homurdanıyor ve huzursuzlanıyor. Trafik ışıklarında beklemek külfet ve zaman kaybına neden oluyor. Yakıt fiyatları belli" dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞEHİR MERKEZİNDEN UZAKTA UYGULANMALI

Uzun vadede çözüm için mutlaka şehir imarının dışa doğru yayılması gerektiğini söyleyen Peri, "Kentsel dönüşümü kent içinden çok, şehir merkezinden uzak bölgelerde uygulamak gerekiyor. Şehir içine diktiğiniz her bina trafik yoğunluğu getirir, altyapı külfeti getirir" dedi.

MESELE BENİM ADAY OLMAM DEĞİL

Ali Peri, önümüzdeki genel seçimlerde milletvekili aday adayı olacak mısınız? şeklindeki soru üzerine şunları söyledi:

Mesele benim aday olmam değil. Milletimize hizmet edeceksem, bir katkı sunacaksam, ben her türlü göreve talibim, her türlü göreve varım. Önemli olan Seçim Kanunu ve Siyasi Partiler yasasının değişmesidir. Her siyasi parti yöneticisi bunu söylüyor, ancak iktidara geldikten sonra yapmıyor. Bu meclis bunu yapmalı. Siyasi partiler yasası değişirse birçok şey kökünden çözülür. Bu sadece CHP için değil tüm partiler için geçerli" diye konuştu.

MAHALLELERE SANDIK KONULMALI

CHP'de milletvekili aday tespit yöntemiyle ilgili görüşlerinin sorulması üzerine Peri şunları dile getirdi:"Türkiye bir seçim dönemine girdi. 2015 bahar ayında seçim var. CHP'de 22 bin kayıtlı üye var. 200 bin oyumuz var. 400 bin alma hedefi koymuşsa, büyük çoğunluğa ulaşmak için, mahalle ve semtlere sandık konulmalı, güvenilir anket şirketlerine anketler yaptırırak adaylar belirlenmeli.Yani halka da soracağız. Oy verebilecek olanlara soracağız. Yüzde 38 kararsız var. Bu kararsızların oyunu Ak Parti alıyor. Kararsızların oylarını almak istiyorsak adaylarımızın halka da sorulması gerekir. Adaylar, yönetim, dar bir kadro, belli bir zümrenin görüşleri alınarak belirlenmemeli" Meral KINACILAR