Sessiz ölüm olarak nitelendirilen soba zehirlenmelerinin önüne geçmek amacıyla Şehitkamil Belediyesi tarafından karbonmonoksit dedektörü dağıtımı devam ediyor. Başkan Rıdvan Fadıloğlu, Yunus Emre Kız Kuran Kursu kursiyerlerine ücretsiz olarak 150 adet karbonmonoksit dedektörü dağıttı.

Şehitkamil Belediyesi, ilçe genelinde soba zehirlenmelerinin önüne geçmek için karbonmonoksit dedektörü dağıtımını Eyüp Sultan Mahallesi Yunus Emre Kız Kuran Kursunda sürdürdü. Dedektör dağıtımına katılan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, vatandaşlara dedektörün önemini anlatarak, karbonmonoksit dedektörlerini kendisi hediye etti. Karbonmonoksit dedektörünün önemini belirten Başkan Fadıloğlu: “Karbonmonoksit dedektörünü düzenli bir şekilde evlerinizde kullandığınızda soba zehirlenmelerini önceden fark edebileceksiniz. Geçenlerde 4 kişilik bir ailemiz karbonmonoksit dedektörü sayesinde ölümden kurtuldu. Bu sinsi ölümlerin önlenmesi için sizlere verdiğimiz bu cihazları düzenli bir şekilde kullanmanız gerekiyor. Bizler Allah’ın verdiği cana sahip çıkmalıyız. Tedbirimizi biz alalım taktirini Allah’a bırakalım” dedi.

BAŞKANIMIZ HER ZAMAN YANIMIZDA

Soba zehirlenmelerine karşı önceden uyarı veren karbonmonoksit dedektörü dağıtımından memnun olduklarını ifade eden Yunus Emre Kız Kuran Kursu hocası Hila Yeren, “Burada 130 kursiyerimiz var. Kursiyerlerimizin evleri sobalı olduğu için Şehitkamil Belediyemizden dedektör talebinde bulunduk. Bugün burada kursumuza gelen herkese ücretsiz olarak birer adet karbonmonoksit dedektörü cihazları verildi. Belediyemiz her zaman bizlere desteklerini sürdürüyor. Bizlerde, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Bülten