Öğrenci servisi şoförleri kentte konvoy oluşturarak terörü protesto etti. Protestoya işçi servisleri ve bazı özel araçlarda destek verdi. Hastane önlerinde korna çalmayan şoförlere polis te, kırmızı ışıkta geçmelerine izin vererek kolaylık gösterdi.

Gaziantep Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası'na kayıtlı öğrenci servisi şoförleri yaşanan terör olaylarını protesto için öğle saatlerinde İstasyon Meydanı'nda toplandı. Kalabalık adına konuşan Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı İsmet Özcan, terör olaylarını kınamak için konvoy oluşturarak korna çalma eylemi yapacaklarını söyledi. Yaşanan terör olaylarına tepkilerini yakıp, yıkarak değil konvoy ile göstermek istediklerini belirten Özcan, "Son yaşanan terör olaylarını kınamak ve şehitlerimizin yanında olduğumuzu göstermek adına servisçi esnafı olarak protesto ediyoruz. Bizim amacımız bir yerleri yakmak, dökmek, yıkmak değil, tepkimizi konvoy oluşturarak duyurmak. Çünkü sözün bittiği yerdeyiz ve artık bu terörün son bulmasını istiyoruz" dedi.

ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKIYOR

'Şehitler hepimizin' diyen Özcan, "İçimiz kan ağlıyor ama şu bir gerçekki ateş düştüğü yeri yakıyor. Tüm emniyet ve jandarma teşkilatına, şehit ailelerine ve Yüce Türk Milletine başsağlığı diliyorum. Gezi olaylarında iki ağaç için eylem yapan sözde aydınlar, sanatçılar, yazar ve çizerlerin hiçbirisi meydanlarda yok. Afrika'da bir aslan öldürülmüş dünya ayakta fakat bizim aslanlarımıza haince pusu kurulup çocuğunun, karısının yanında hatta uyurken şehit ediliyor belli bir kesim haricinde kimse bir şey yapmıyor. En kötüsü de artık şehitleri rakam olarak görmeye başladık. Şimdi aramıza nifak sokmak isteyenler, bizi bölmek isteyenler dün bölemedi, yarında bölemeyecektir" diye konuştu. Servis şoförleri açıklamanın ardından yüzlerce araçla kent merkezinde konvoy halinde şehir turu atarak terörü protesto etti. Hastane önlerinde korna çalmayan şoförlere polis te, kırmızı ışıkta geçmelerine izin vererek kolaylık gösterdi. Meral KINACILAR