Oda Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, öğrenci servis taşımacılığının zor ve sorumluluğu yüksek bir sektör olduğunu ve çeşitli sorunları bulunduğunu, sorunları çözmek için ilgili kurumlar nezdinde sürekli girişimlerde bulunduklarını belirtti.

Toplantılar çerçevesinde Ticaret Odası 13 no’lu “Ulaşım, Yolcu ve Öğrenci Taşımacılığı, Seyahat Acenteleri Meslek Komitesi”, okul servislerinin yaşadıkları problemler konusunda bir sektör toplantısı düzenledi. Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu’nun başkanlık ettiği toplantıya, Odaya kayıtlı bulunan ve servis taşımacılığı sektöründe yer alan firmaların temsilcileri katıldı.

BAŞVURULARIDA BULUNDUK

GTO Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, “Son günlerde okul servisleri kamuoyunun gündemine sıklıkla geliyor. Okulların açılmasına az bir süre kala bazı tatsız olayların yaşanıyor olması dikkatleri servislere çekmiş durumda. Çocuklarımızı, çalışanlarımızı emanet ettiğimiz servislerde hepimizin ilk önceliği elbette güvenlik. Çocuklarımızı gözümüz arkada kalmadan, gönül rahatlığı ile servis şoförlerine emanet edebilmeliyiz. Gündeme yansıyan tatsız olayları yaşamamak için de denetim mekanizmalarının sağlıklı bir şekilde işlemesi gerekiyor. Servis şoförlerinin trafik güvenliği, ilk yardım, iletişim becerileri, ilgili mevzuat vb gibi konularda eğitimlerle desteklenmesi de çok önemli. Oda olarak yaklaşık 100’e yakın sektör temsilcilerimizin de önerileri ile üyelerimizin gerek Milli Eğitim Müdürlüğü, okullar, gerekse de Belediyemiz ile ilişkilerinde aracı ve bazı alanlarda sorumlu kurum olması için gerekli başvuruları yapmış bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

KİMLER KATILDI?

Toplantıya katılan firmaların temsilcileri, servis sayısının yetersizliği ve arttırılması, öğrenci servis taşımacılığında okul aile birlikleri ve idareleri ile işbirliği, kurumlar nezdinde yaşanan sıkıntılar, fiyat tarifesi, izin belgesi, S plaka, denetimler, konusunda görüşlerini dile getirdiler. GTO Başkanı Hıdıroğlu, toplantıda ayrıca nerde, hangi alanda bir sorun varsa kendilerine iletilmesini istedi. Toplantıya sektör temsilcilerinin yanı sıra ilgili Komite Meclis üyesi Cengiz Topel Özdemir, Meslek Komite Başkanı Hasibe Sözmen, komite üyeleri Mehmet Erdem Kasapoğlu ve Ali Oluğ katıldı. HABER MERKEZİ