İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Okul servis araçları üzerinde yapılan denetimde trafik cezası uygulanırken, 29 araç trafikten men edildi.

Emniyetten yapılan açıklamada, 5 günlük denetim sonucunda bin 246 aracın kontrol edildiği belirtildi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Taşıma sınırı üzerinde yolcu alan 49 sürücüye, kırmızı ışıkta geçen 2 sürücüye, Uyarı ve ikazlara uymayan 7 sürücüye, trafiği Tehlikeye Düşüren 8 sürücüye, araç fenni muayenesini yaptırmayan 27 sürücüye, Zorunlu Trafik Sigortasını yaptırmayan 1 sürücüye, Yetersiz Işık Donanımı ve Dur levhası bulunmayan 5 sürücüye, Sürücü Belgesiz veya Yetersiz Sürücü belgesi ile araç kullanan 5 sürücüye olmak üzere toplam 104 sürücüye 17.592 TL trafik idari para cezası uygulandı" denildi.

ÖNEMLİ UYARI

"Servis araçlarının çocuklarımızın okula geliş-gidişlerinde güvenli bir şekilde taşınması için servis sürücülerinin, okul idareleri ve ilgili kurumların üzerinde hassasiyetle durması gereken bir taşıma hizmetidir" denilen açıklamada, "Bu kapsamda özellikle ailelerin servis sürücülerinin davranışlarını gözlemleyerek 155 Polis imdat hattı vasıtasıyla ihbarda bulunmaları, çocukların güvenliği için her türlü olumsuzluğu Emniyet Müdürlüğü, Büyükşehir Belediye Başkanlığı Zabıta Daire Başkanlığı ve Servisçiler Odası ile paylaşmaları çocukların güvenliği konusunda büyük önem arz etmektedir" diye belirtildi. HABER MERKEZİ