Gaziantep Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı İsmet Özcan, trafikte başkalarının adına çalışan servis araçlarından 140'ının S plaka devrinin alındığını, 150 civarında aracın devrinin ise, esnafın parasının olmaması ve sürenin de dolması nedeniyle alınamadığını söyledi. İsmet Özcan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'den 9 ve 10.ncu aylar için devir açılmasını isteyeceklerini belirtti.

BAŞKALARININ ADINA ÇALIŞIYORDU

UKOME kararıyla servis araçlarında 45 günlüğüne devirlerin serbest bırakılmasının esnafı önemli ölçüde rahatlattığını söyleyen İsmet Özcan, "Servisciler Odası'nın talebi üzerine 18 Temmuz 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar geçici bir süre devir işleminin yapılmasıyla ilgili karar çıktı. Uzun süredir devir yoktu. Ne alıp, ne satabiliyorduk. 200 civarında servis aracı trafikte ama, başkalarının adına çalışıyordu. Bu kararla birlikte 140 civarında esnaf S plaka devrini aldı. Okullar kapalı olduğu için, esnaf para kazanamadı ve dolayısıyla devir alamadı. Başkanımızdan 9 ve 10'unca ay için devirlerin tekrar açılmasını isteyeceğiz" dedi.

KONTROL DAHA KOLAY SAĞLANIR

İlimizde 1300 öğrenci, 2100 de personel servisi olduğunu belirten Özcan, "Devirler kapalı olunca hangi arabayı kimin kullandığını bilemiyoruz. Bu durumda kontrolde sağlamıyoruz. Başkanımızdan rica edeceğiz. Devir açılırsa kontrol da daha kolay sağlanır. Bu da hem belediye, hem trafik, hem de odamız açısından rahatlama sağlar" diye konuştu. Meral KINACILAR