Gaziantep Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Selçuk İsmet Özcan, bazı devlet okulu müdürlerinin okul servislerini, güvenlik ve diğer ihtiyaçlar için para vermediği gerekçesiyle okul bahçelerine almadığını, bu durumun özellikle akşam saatlerinde çocukların can güvenliğini tehdit ettiğini öne sürdü. Okul müdürlerinin bunun adına bağış dediğini söyleyen Özcan, "Bize göre bunun adı bağış değil, dayatmadır, haraçtır" dedi.

ÇOCUKLARIN CAN GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE

Gaziantep'teki devlet okullarının yüzde 80'inde öğrenci servislerinden para istendiğini, para veren öğrenci servislerinin okul bahçesine alınırken, para vermeyenlerin dışarıda bekletildiğini iddia eden İsmet Özcan, "Bu durum çocukların can güvenliğini tehlikeye düşürüyor. Çünkü çoğu okulumuzun önü müsait değil. Zaten servislerimiz okul dağılmadan 15-20 dakika önce giriyor, trafiği tehlikeye sokmuyor. Birinci sınıfa giden çocuklarımız var. Akşam çocuk okuldan çıkıp servisini arıyor. Çocuk karşıdan karşıya geçmek zorunda kalıyor. Trafik açısından çocukların hayatı tehlikeye giriyor. Kaza bela olmadan bu sorunun önüne geçmeliyiz. Kenar semtlerde tinercisi oluyor, sarhoşu oluyor. Emniyet tedbir alıyor ama heryere yetişemeyebiliyor. Gerçekten de okul müdürleri çocukların can güvenliğini düşünüyorlarsa ya bütün servisleri okul bahçelerine sokmasınlar, ya da para vermeyenleri de soksunlar" diye konuştu.

BU BİR DAYATMADIR

Okul müdürlerinin bunun adına bağış dediğini söyleyen Özcan, "Okul müdürleri bize ayda şu kadar para ver, diğer servis firması şu kadar veriyor diyorlar. Servislerden güvenlik ve diğer yardımlar adı altında 10 TL, 20 TL, 30 TL isteyenler var. Bizler 100 liraya veliyle anlaşmışız. Hatta bazı fakir semtlerde bundan da aşağıda ücretlerle öğrenci taşıyoruz. Bize göre bunun adı bağış değil, dayatmadır, haraçtır. Daha önce bu kadar yoktu. Şimdi bütün okullar birbirine bakıp, servislerden para talep ediyor" diye konuştu.

BİMER'E ŞİKAYET EDECEĞİZ

Oda olarak bunun önüne geçmeye çalışacaklarını, "Biz göreve yeni seçildik. Bu konudaki şikayetlerimizi Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER), Valilik ve milli eğitime bildireceğiz. Bu konuda sadece Gaziantep'te sıkıntı var. Gaziantep servis taşımacılığında Türkiye'de yeni araç ve eğitim yönünden ilk ilk 5'te. İstanbul'dan çok iyiyiz. Hizmet içi eğitim vereceğiz" dedi.