Gaziantep'te UKOME'nin aldığı karar doğrultusunda öğrenci servis şoförleri tek tip kıyafet uygulamasına geçiyor. Kılık kıyafetin denetimini zabıta yapacak ve cezalar oldukça yüksek.

Gaziantep'te öğrenci servisi şoförlerine yönelik hizmet içi eğitim semineri düzenlendi. Seminerde şoförlere okul taşıtlarında aranan şartlar, servis şoförü ve rehber personel ile ilgili bilinmesi gerekenler anlatıldı.

Eğitim seminerinin sonunda Gaziantep Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı İsmet Özcan, tek tip kıyafet uygulamasına geçildiğini söyledi. Özcan, " Beyaz veya mavi gömlek, lacivert veya siyah pantolon giyeceksiniz. Kravat serbest. Saç sakal traşı olacaksınız. Sizleri zabıta denetleyecek. Bu kurala uyun, aksi takdirde cezası yüksek" dedi.

Devir konusunda da bilgi veren Özcan, "Devirlerimizi alalım. Bu saatten sonra yeni devir açtırmayacağız. 2.5 aylık süre içinde mutlaka alın" dedi.

Yeni plaka açılmayacağını ve buna müsaade etmeyeceklerini söyleyen Özcan, "Plaka ihtiyacı yok. Olsa okullarda kavga gürültü olur mu?" dedi.Meral KINACILAR