Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından bu sene 3’sü gerçekleştirilen “Ev ve Süs Hayvanları Eğitim Semineri” ne katılıp da başarılı olanlar sertifikalarını aldı. Daire Başkanı Celal Özsöyler, bu sertifikası olmayan işletmecinin ev ve süs hayvanlarını satamayacağını vurguladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Celal Özsöyler, yasa gereği ev ve süs hayvanları satışı yapanların mutlaka böyle bir eğitim alması gerektiğini vurguladı. 2 saat pratik 6 saat teorik olmak üzere toplamda 8 saat verilen seminere 160 kişinin müracaat ettiğini, ancak 136 kişinin sınavı girdiğini ve 130 kişinin başarılı olarak sertifika aldığını söyledi.

MUTLAKA ALIN

CITLES raporu olmayanların hayvan ithali yapamadıklarını anımsatan Özsöyler, Bu meslek ile uğraşanların Çevre Bakanlığı’ndan CITLES raporunu mutlaka almaları gerektiğine dikkat çekti. Özsöyler, bu raporda TİB1, TİB2 ve TİB3 raporları kapsamında hayvanların kan ve benzeri numuneleri alındıktan sonra ithal işlemlerinin gerçekleştiğini aktardı. Ev ve süs hayvanlarının satışını yapan veya besleyenlere uyarılarda da bulunan Özsöyler, “Kendi evinizde veya dükkânınızda özellikle kedi, köpek, papağan veya kanarya satarken, mutlaka bu hayvanların bileziklerinin olması, faturalı olması, eğer CITLES raporlarına göre alınmamışsa bu rapora dikkat edilmesi gerekiyor. Eğer bu raporlar varsa, bu hayvanların üretilmesini veya çoğaltılmasını rahatlıkla yapabilirsiniz. Çünkü Çevre Bakanlığı’ndan gelen yetkililer bu raporları sizlerden mutlaka istiyorlar” değerlendirmesini yaptı. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT