Kongre iptal edilemez

Gaziantepspor’da yaşanan gelişmeler, kulüp eski genel sekreteri Sermet Atay tarafından detaylı şekilde anlatıldı. Sermet Atay, yaptığı açıklamada, kulübün kongresinin iptal olmasının gerekmediğini, mevcut üye listesiyle alınan kongre kararıyla kongreye girilmek zorunda olunduğunu ifade etti.

İşte Sermet Atay’ın açıklaması:

Gaziantepspor ile İlgili Bilgilendirme Açıklamasıdır

Gaziantepspor camiasının yakından takip ettiği gibi takımın kötü gidişine dur demek, yeni bir yönetim oluşturmak amacıyla bir takım görüşmelerin ve liste çalışmalarının yapıldığı kamuoyunca bilinmektedir. Basın yoluyla öğrendiğimiz kadarıyla 12 Ocak 2014 tarihinde Gaziantepspor olağanüstü kongreye gidecektir.

Ancak kulübümüz kongreye giderken bir takım yasal usullere uymak zorundadır. Gaziantepspor Tüzüğüne, Dernekler Kanununa göre olağanüstü kongre kararının usulüne uygun bir şekilde alınması, kulübün internet sitesinde veya gazetede oy kullanacak kongre üyelerinin ilan edilmesi gerekmektedir. Bugün itibariyle dahi kamuoyunda hiç kimse kongrede kimlerin oy kullanacağını bilmemektedir; çünkü Kızıl yönetimi kongre üyesi olan 200 e yakın ismin üyeliğini silmiş bulunmaktadır. Bu durumda kongreye giden bir üyenin bir sürpriz ile karşılaşması ve oy kullanmaması kaçınılmazdır. Bu sebeplerle kongrenin ilerde doğması muhtemel zararların önlenmesi ve kanuna uygun bir şekilde yapılması için, denetim mekanizması olan Gaziantep 3. Sulh Hukuk Mahkemesinden, yönetim kurulunun olağanüstü kongre kararı alıp almadığının, üye kayıt defterinde kimlerin üye olduğunun ve kimlerin oy kullanabileceğinin tespiti ile olağanüstü kongrenin kararının, gündeminin , oy kullanacak üyelerin ilan edilip edilmediğini denetim amacıyla mahkeme bilirkişisi aracılığıyla tespit yaptırılmıştır.

Yapılan işlem sadece bir tespit olup; KONGRENİN İPTALİNE İLİŞKİN ALINMIŞ BİR MAHKEME KARARI MEVCUT DEĞİLDİR! Yani kongre Kızıl yönetimince iptal edilmediği takdirde zamanında, yani 12 Ocakta, yapılacaktır.

KIZIL YÖNETİMİ İBRA EDİLEMEZ

Bizler Gaziantepsporun iyi yönetilmesini ve başarılı sonuçlar alınmasını, şehrimizin en iyi şekilde temsil etmesini isteyen Gazianteplileriz. Son zamanlarda üzülerek kongre sürecinin bir takım pazarlıklarla devredilmeye çalışıldığı, kongrenin bir para tahsilatında zorlayıcı unsur olarak kullanıldığını üzülerek takip ediyoruz. Gaziantepspor ile ilgili devam eden bir mahkeme varken ve burada kulübün 21 milyon TL(eski para ile 21 trilyon TL) dolandırılması ortadayken,bu dava sonuçlanmadan Kızıl yönetimine verilecek her paranın gayri yasal olduğunu hatırlatmakta fayda görüyoruz. Bu anlamda Gaziantepsporun yapılacak kongrede ibra edilmesi yasal olarak mümkün değildir. Öncelikle mahkeme sonucunun beklenilmesi gerekmektedir. Eğer mahkeme sonucunda Kızıl grubunun kulüpten alacağı çıkarsa tabi ki bu para kendilerine ödenecektir.

LİSTE ÇALIŞMALARINI SAMİMİYETSİZ BULUYORUZ

Kulüp yönetimi oluşturulurken sayın Bilal Çeker’ in zor bir dönemden geçtiğinin farkındayız. Bu anlamda eski bir yönetici olarak kendisine elimizden gelen tüm yardımı yapmaya hazırız. Ancak sadece belli grupların ve para sahiplerinin kulüpte temsil edilmesinin ve kulübe gönül vermiş, kalpten seven insanların özellikle eski başkanlarımız sayın Celal Doğan ve sayın Ata Aksu’nun da önerilerinden faydalanılması gerektiği düşüncesindeyiz.

Kamuoyuna yanlış bilgi verilmemesi amacıyla bu bildiriyi yayınlıyoruz. Gaziantep kamuoyuna bundan 6 ay önce “Kızıl grubu gitsin ve yeni bir yönetim gelsin” diyen bizleri o zaman dinlemeyen grupların ve özellikle siyasi bir parti başkanın şimdi başrollerde olmasını, liste çalışması yapmasını manidar ve samimiyetsiz bulduğumuzu kamuoyunun takdirine arz ediyoruz.

Gaziantepspor Eski Genel Sekreteri Avukat Sermet ATAY