Gaziantep Üniversitesi Ekonomi Topluluğu ve Sermaye Piyasası Kurulu tarafından hazırlanan “7 Bölge 7 Üniversite” konulu sertifika programı İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda düzenlendi.

“7 Bölge 7 Üniversite” konulu sertifika programının öncelikle amacının borsayı üniversite öğrencilerine tanıtmak olduğunu vurgulayan Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Taşlar Piyasası Bölümü yöneticilerinden Haluk Önürme, “Borsayı üniversitede okuyan öğrencilere tanıtmak, bu konu hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamak için bu eğitimleri veriyoruz. İlerde gençlerin bu piyasalarda görev alacağını düşünerek önceden bilgilerinin olması, öğrendikleri kadar etrafta anlatmaları amacıyla Türkiye’nin 7 bölgesinden 7 üniversite seçilmiştir” diye konuştu.

TAVSİYELER

Sermaye piyasasını ilerde kendilerine meslek edinecek kişiler için tavsiyelerde bulunan Önürme, piyasaların nasıl yürüdüğünü, temel prensiplerini, piyasaların kurallarını çok iyi öğrenmeleri ve bu mesleğe gönül vermeleri gerektiğini vurguladı. Finansal ve sermaye piyasalarının Türkiye için çok önemli bir alan olduğunu ifade eden Önürme, “Ülkenin gelişimi, ülke ekonomisinin gelişimi bir yerde sermaye piyasasının gelişimine bağlıdır. Sermaye piyasasından şirketler ne kadar pay alırsa, ekonomimiz ne kadar bu piyasadan beslenirse, fonlar büyük çapta sermaye piyasalarına aktarılırsa şirketlerin gelişimi sağlanır. Şirketlerin gelişimiyle de iş sahaları genişler” diyerek, bu şekilde ekonominin gelişiminin sağlanmış olacağını söyledi. HABER MERKEZİ