Mersin İdmanyurdu ile sözleşmesi sona eren Serkan Yanık, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile ANLAŞMAYA GELİYOR.

Yerli transferlerde arka arkaya imzaları attıran mavi – beyazlı ekip, ligin tecrübeli sağ kanat oyuncularından Serkan Yanık ile her konuda anlaşmaya vardı.

Teknik direktör Hakan Kutlu’nun Mersin İdmanyur’nu çalıştırırken öğrencisi olan Serkan Yanık, eski hocasının çağrısına olumlu yanıt verdi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile her konuda anlaşmayı sağladı.

SERKAN YANIK’IN KARİYERİ

Fransa'nın Troyes kentinde dünyaya gelen Serkan Yanık, burada futbol eğitimini aldıktan sonra 18 yaşında Stade Reims takımı ile anlaştı, 2007 yılında Kocaelispor'a transfer oldu. Yeşil Siyah forma altında 32 maça çıkan Serkan, 2009-2010 sezonunda ise Bank Asya 1. Lig ekiplerinden İzmir temsilcisi Bucaspor'a transfer oldu. Bucaspor'da ilk sezonunda takımla 1. Lig'i 2. sırada bitirip Süper Lig'e yükselmeyi başardı. Bucaspor'un tekrar Bank Asya'ya düşmesinin ardından 1 sene daha Bank Asya'da oynayan futbolcu, 2011-2012 sezonu sonunda Süper Lig takımlarından Mersin İdman Yurdu'na transfer oldu. Akdeniz ekibiyle 31 maçta ter döken oyuncu, 1 asist yaparken 4 de sarı kart gördü.

29 Mayıs 2013'te ise Gençlerbirliği'ne transfer olan oyuncu bu takımla Süper Lig'de 7 maça çıkıp 1 asist yaptı. Türkiye Kupası'nda ise 2 maça çıkan oyuncu devre arasında eski takımı Mersin İdman Yurdu'na transfer olmuşu.

MUHARREM TÜRKOĞLU