Yardımları Kızılay yapsın

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, “Suriye’ye yönelik yardımlar, Sivil toplum Örgütleri denen kuruluşlar üzerinden yapılacağına açık ve şeffaf bir şekilde Kızılay üzerinde yapılsın” dedi.

Serindağ, Türkiye’nin Gaziantep, Kilis ve Van gibi kentlerinde yapılan IHH ve El Kaide operasyonlarının yanı sıra, sınır bölgesindeki çatışmaları Halk TV’de değerlendirdi. Serindağ, “hem son operasyonlar, hem de sınır bölgemizdeki çatışmalar tehlikenin boyutlarını gösteriyor, Türkiye Suriye sınır bölgesinin Pakistan-Afganistan arasındaki Peşaver bölgesine dönme tehlikesi var” dedi.

GÜVENLİK ÇOK ÖNEMLİ

Bu tehlikeyi ortadan kaldırmanın yolu, öncelikle “kevgire dönen sınırları güvenlik altına almaktan, ülkeye sızan, sızdırılan El Kaide gibi silahlı terör gruplarını engellemekten geçer” diyen Serindağ, insani yardımların da Kızılay üzerinden yapılması gerektiğini söyledi. İnsani yardım yaptığı söylenen kuruluşların bir çoğu belliki başka servisler yapıyor. Suriye’ye yönelik yardımlar, Sivil toplum Örgütleri denen kuruluşlar üzerinden yapılacağına açık ve şeffaf bir şekilde Kızılay üzerinde yapılsın” dedi.

HSYK RTÜK YAPILMAK İSTENİYOR

Serindağ, 'Tasarı mı, teklif mi olduğu bile belli olmayan bir hamleyle HSYK’nın yapısı değiştirilmeye çalışılıyor. Bu acelede 17 Aralık’ta başlayan operasyonların verdiği korku ciddi rol oynuyor. Eğitimde, poliste, maliyede operasyon yapan hükümet yargıda Anayasa engeline takılıyor. Bu engeli aşmak için HSYK’yı tartışmaya açtılar. Kuvvetler ayrılığının en önemli göstergesi olan yargı bağımsızlığını tümüyle ortadan kaldırıyorlar. Yargıda da RTÜK benzeri bir yapı oluşturmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

HABER MERKEZİ