CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, gerek İmralı ile görüşmeler, gerekse Suriye konusunda Ak Parti içinde de rahatsızlıklar olduğunu öne sürdü. Ali Serindağ, Bilal Erdoğan’ın Gaziantep ziyaretinin bile bir rahatsızlığın göstergesi olduğunu iddia etti.

Başbakan’ın kendinni İmralı görüşmelerinin dışında tutmak istediğini, halbuki kendisini işin dışında tutmasına gerek olmadığını belirterek, “Masanın bir ucunda Başbakan var, bir ucunda Öcalan var. Başkanlık sistemiyle ilgili belliki pazarlık yapmışlar. Başbakan dile getirdi, Öcalan da efendim başkanlık sistemini destekleyebiliriz diyor. Gidip görüşenler Başbakanın talimatıyla gidip görüşüyorlar. Mesajları iletiyorlar, ordanda mesajları Başbakan’a getiriyorlar. Akp içinde bundan rahatsız olanlarda var” dedi.

SURİYE KONUSUNDA KAYGILIYIZ

Suriye konusunda kaygılı olduklarını dile getiren Serindağ, “Suriye’de kim ne yapıyor meçhul? Muhalifler, özgür Suriye dedikleri kişilerin kimlerden oluştuğu belli değil. Savaşan grupların çoğu Suriyeli değil. Sınır kevgire döndü. Şu anda Antep’te kimlerin dolaştığını bilmiyoruz. Kimdir bunlar, silahlı mı, silahsız mı, ne yerler, ne içerler, kimlerle ilişkileri vardır? bilmiyoruz” dedi. Ali Serindağ, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e Suriyeli sığınmacılar için harcanan parayı sorduğunu ve Şimşek’in de 600 milyon TL dediğini belirterek, “Ancak, Başbakan 600 Milyon dolar harcandığını söyledi. Bu nasıl bir çelişki?” dedi.

İŞADAMLARINA ÇAĞRI

İşadamlarına da seslenen Serindağ, Suriyelileri ucuz iş gücü gibi görüp, bu meseleyi çok küçümsememelerini istedi. gerekir. Serindağ, “Sayın Fatma Şahin’in beyanatı var. Bunu meclis kürsüsündede dile getirdi. Suriye’den gelenlere istihdam imkanı sağlayacağız diyor. Ayrıca işadamlarının gelen Suriyeli’lerden kalifiye oldukları için memnun olduklarını söylüyor. Gaziantep’te TÜİK’in verilerine göre işsizlik yüzde 16.8. Biz Gaziantep’teki işsizlere iş bulamıyoruz. Suriyeli işçilerden medet umuyoruz. Bu sorunu küçümsemesinler” dedi. Gaziantep’e Unesco’dan, BM’den sürekli birilerinin geldiğini, Suriye’li birilerinin burada seçim yaptıklarını dile getiren Serindağ, “Afganistan’da bile bu kadar başıboşluk yok” dedi.

ERDOĞAN’IN ZİYARETİ FARKLI

Bilal Erdoğan Gaziantep’e gelişini de değerlendiren Serindağ, “Elbette her vatandaş her yere seyahat edebilir. Bilal Erdoğan da, herkes gibi heryeri ziyaret edebilir ama bu ziyaret biraz farklı. Sanki özel görevle yapılmış bir ziyaret. Buraya bir görevle gelmiş gibi bir izlenim bırakması, insanlarda rahatsızlık yaratıyor. Hepimiz biliyoruzki Tayyip Erdoğan’da bir hanedan özlemi var. Kızı devamlı gezilerine iştirak ediyor, aynı zamanda genel merkezde danışmanlık yapıyor. Başbakan Gaziantep’e de oğlunu gönderme ihtiyacını hissetmiş, demekki hanedanlık özlemi var”dedi.

PARTİ İÇİNDE HUZURSUZLUK VAR

‘Demekki burdaki yerel yöneticilere, AKP’li siyasetçilere bir güven eksikliği var’ diyen Serindağ şunları söyledi:”Burdan öyle anlaşılıyor. Yani kendisine siyasetçiler tarafından verilen, bilgilerin kendisini tatmin etmediği yolunda bir anlayışı varki, bu sefer oğlunu göndermiş. Belediyeleri ziyaret ediyor, belediyeler Bilal Erdoğan’a brifing veriyor, dolaştırıyorlar. Mahalli seçimlere 1 yıl kaldı, belliki bu, mahalli idareler seçimleriyle ilgili bir çalışmanın ürünü. Bilal Erdoğan’ın Gaziantep’e yaptığı seyahatin anlamı bu. Demekki parti içerisinde bazı huzursuzluklar, güvensizlikler var. Tayyip Erdoğan’ın izlediği politikanın sürdürülebilir yanı yok. Çünkü sağduyulu AKP’lilerde görüyorki Tayyip Erdoğan’ın izlediği politika Türkiye’nin yararına değil. Türkiye’yi bir meçhule doğru götürüyor.”