CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ torba yasayı haral’a benzetti ve “Bizim oralarda, saman doldurulan büyük çuvala Haral denir, bu artık torba değil Haral” dedi.

Yasanın bir AKP klasiği olduğunu söyleyen Serindağ, "Başta Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı olmak üzere, tüm milletvekillerinin bu duruma isyan etmesi lazım. Bu, Türkiye Büyük Millet Meclisinin yasama yetkisini gasp etmektir. Hem temel kanun olarak görüşüyoruz hem torba kanun olarak görüşüyoruz. Bu torba değil haral. Haral -biliyorsunuz- bizim oralarda, saman doldurulan büyük çuval. Bu, bu niteliğe dönüştü. bu, Türkiye Büyük Millet Meclisinin ne ciddiyetiyle ne de haiz olması gereken vasfıyla bağdaşmıyor; buna herkesin isyan etmesi lazım"

İLİ ORTADAN KALDIRDINIZ

Serindağ, "Siz özel idareleri kaldırdınız. Özel idareler bizim yönetim sistemimizde, gelenekselleşmiş, oldukça da önemli görevler ifa etmiş idarelerdi. Bizim Anayasa'mıza göre üç mahallî idare birimi var: İl, belediye ve köy. Siz ili ortadan kaldırdınız. Bakın, 19 Mayıs Stadyumunu Ankara İl Özel İdaresi yaptı. Numune Hastanesini, Yüksek İhtisas Hastanesini Ankara İl Özel İdaresi yaptı. Bu kadar faydalı hizmet üretmiş bir idareyi, tutuyorsunuz, kaldırıyorsunuz, ondan sonra da o idarenin yaptığı görevlerin nasıl yerine getirileceği konusunda, hiç de uygun olmayan düzenlemeler yapıyorsunuz. Bu, netice vermeyecektir" diye konuştu. HABER MERKEZİ