CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, emniyetteki yeni operasyonları değerlendirdi. “Anlaşılan o ki, iktidar ‘kuvvetler birliği’ni sağlamış” diyen Serindağ, “Ancak hukuk siyasetin emrinde gözardı edildiği için bu işin nereye varacağı bilinmez. Bu ülke adaletle yönetilmiyor, Başbakan da yönetme yeteneğini kaybetmiştir” dedi.

“Başbakanla kim ters düşüyorsa veya karşısında konuşuyorsa, Başbakan’ın işaretiyle hakkında operasyon başlıyor” diyen Serindağ hukuk devleti yok edildiğine vurgu yaptıktan sonra özellikle kamu görevlilerini hukuka uymaya davete ederek şunları söyledi:

HUKUK HERKESE LAZIM

17 Aralık operasyonunun bir numaralı sanığı Ege’de teknesiyle tatil yapıyor, onu gözaltına alan polisler arkadan kelepçeli. Bu resim kamu vicdanını yaralıyor. Hukuk herkese lazım. Bir gün işler değişir. Kamu görevlileri hukuksuz uygulamalara izin vermemeli. Kamu görevlileri Başbakanın emirleriyle değil hukuk neyi emrediyorsa ona göre hareket etmelidir. Cadı avlarından sonuç alınmaz.

FEZLEKELERİ OYALIYORLAR

4 Bakan hakkındaki fezlekeleri önce meclise geç getirdiler, arkasından komisyonda görev alacak, benim de içinde olduğum bir çok kişiyi veto ettiler. Meclis Başkanı kendine yakışanı değil, yakışmayanı yaptı. Vetolardan sonra bu tavrını devam ettiriyor. Şimdi de dosyaları “dizi pusuları eksik” diye geri gönderdiler. Böylece fezlekelerin görüşülmesini de Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasına erteliyorlar.

CHP HESAP SORACAK

Başbakan yönetme yeteneğini kaybetmiş durumda, ülke adaletle yönetilmiyor. Oysa her şeyin bir usulü olması gerekir. CHP iktidarında bütün bu yalanların, yolsuzlukların, hukuksuzlukların hesabını soracağız. Yolsuzluk, hukuksuzluk yapan herkesin yakalarına yapışacağız. BÜLTEN