Gaziantep H Tipi Cezaevi'nde pazar sabahı saat 10:30'da çıktığı açık görüş esnasında ziyaretçilerin arasına karışarak kaçan Bebek Yüzlü katil Ali Kaya'nın inanılmaz hikayesi ortaya çıktı.. Tedavisinde görev alan uzman psikiyatrlara göre "Durdurulana kadar adam öldürme" özelliğine sahip olan ve cinayetlerini her zaman bıçakla işlediği belirtilen Ali Kaya, aramızda geziyor. Seri katili bulmak için seferber olan güvenlik güçleri, vatandaşlara da ihbarların değerlendirileceği çağrısında bulunuyor.

Çocuk yaşta hırsızlık, adam yaralama ve gasp olaylarına karışan ve 17 yaşında cezaevine konulan Ali Kaya, 1997'de 19 yaşındayken tahliye oldu. Ama asıl hikaye bundan sonra başladı.. Aynı yıl Alanya'da emlak bürosu işleten amcası Celal Kaya'yı bıçaklayarak öldüren Kaya'ya beş yıl hapis cezası verildi.

ALLAH BENİ ÇAĞIRIYOR

Silifke Cezaevi'nden 1999'da tahliye edilen Ali Kaya, bu kez Alanya'da, öz annesine tecavüz ettiğini öne sürdüğü Zeynel Abidin Gümüş'ü öldürdü.Kaya, işlediği bu cinayetin ardından Gümüş'ün cesedinin yanına bıraktığı "Allah beni çağırıyor. Hakkımı almak için ben Allah'ın yanına gidip geleceğim. Ve en kısa zamanda günahkarlarla ve düşmanlarımla hesaplaşacağım" yazılı notla da akıllarda kaldı.

AKLİ DENGESİ BOZUK ÇIKTI

Zeynel Abidin Gümüş cinayetinin ardından tutuklanan Ali Kaya, Elazığ Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Kaya akli dengesinin bozuk olduğu gerekçesi ile akıl hastanesine yatırıldı ve tedavi altına alındı. Tedavi sonucunda hastane kurulu tarafından Kaya'ya 'Kapalı yerde duramaz' raporu verildi. Bu raporun ardından Kaya, 1999 yılında tekrar sokaklara döndü.Alanya'ya gelen Kaya burada ‘Dedo’ lakaplı gazino işletmecisini bıçakladı. Elindeki ‘Akli dengesi yerinde değildir’ raporu sayesinde bu olayda tutuksuzolarak yargılanan Kaya, daha sonra Ağrılı Mehmet lakaplı bir kadın satıcısı ve ardından Fırat Solmaz adlı bir sahsı daha bıçakladı.

TEDAVİ ALTINA ALINDI

Kaya, bu dosyalardan da elindeki ‘Akli dengesi yerinde değildir’ raporu sayesinde beraat etti. Ali Kaya, Alanya'daki son olayda ise Alanya Kapalı Cezaevi'nde görevli gardiyanlardan Kemal Aksakal ve Hasan Askeroğlu'nu şehrin en işlek caddesinde bıçakladı. Bu olayın ardından Kaya, Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Bebek Yüzlü akıl hastanesindeydi ama bu sefer yalnız değildi. Kader onu Çivici Katil ile aynı koğuşa düşürmüştü. Çivici katil Manisalı bir TEK memuruydu ve onbinlerce volt elektrik akımına maruz kaldığından beri insanların kafasına çivi çakmak istiyordu. İşin kötüsü çakıyordu da. Aralarında ‘‘Çivici Katil'' diye bilinen Süleyman Aktaş'ın da bulunduğu 17 kişilik koğuşta kalan Kaya ve koğuş arkadaşları burada İzmir'de iki çocuğa tecavüz edip öldüren Ayhan Kartal'ı, boğazını keserek ve karnından üç kez bıçaklayarak öldürdü.

ŞANLIURFA YOLU

Ali Kaya, bu cinayetin ardından Şanlıurfa Yarı Açık Cezaevi'ne konuldu. Bir yıl sonra bu cezaevinden firar eden Kaya, son olarak 2004 yılında Gaziantep'te sokak ortasında Mehmet Poyraz adlı şahsı öldürmüştü. 2004'te Alanya Mahmutlar Beldesi'nde durdurulan şüpheli bir araçta, üstünde Erdal Yılmaz adına düzenlenmiş sahte bir kimlikle yakalandı. Bu sırada Kaya'nın cebinde, aralarında ünlü işadamlarının adlarının da yazılı olduğu, uzun bir isim listesi bulundu.

TOPLUMU KÖTÜ İNSANLARDAN TEMİZLEYECEĞİM

Ali Kaya'nın çocukluğunda kendisine kötü davranan kişileri ve tacizci oldukları iddia edilen bazı kişileri ilk sıralara yerleştirdiği bu listenin, bir "ölüm listesi" olduğu anlaşıldı.Ali Kaya, 2004'te ve son olarak 2012'de alınan ifadelerinde özetle şöyle demişti: "Dört sene sonra geldim. Yine en kısa zamanda geri döneceğim. Günahkarlarla ve düşmanlarımla hesaplaşacağım. Görevimi başarıyla yapamadım fakat mutlaka yapacağım. Toplumu kötü insanlardan temizleyeceğim."