Çorumlu ressam Nilgün Ayşecik Çevik, Gaziantep Sanko Sanat Galerisi’nde kişisel resim sergisi açtı.

Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ile birlikte serginin açılışını yapan Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, sanata ve sanatçıya yakın olmak gerektiğini söyledi. Turan, “Sanatın ve sanatçının yanında olmak, büyüklüktür, güzelliktir, Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde gitmektir. Türkiye’ye ve Cumhuriyete sahip çıkmaktır” dedi.

HER YIL AÇIYORUM

Ressam Nilgün Ayşecik Çevik ise Gaziantep’in son yıllarda her yıl sergi açtığı kent haline geldiğine dikkati çekerek, “Gaziantep, her yıl buluşmaktan mutlu olduğum sanatçı dostu bir kent haline geldi” diye konuştu. Eserlerini ebru tekniğinden de yararlanarak plastik sanatlar formunda yorumlayan sanatçı Çevik, bu sanat dalını geleneksel anlatım kalıplarından kurtarıp çağdaş bir anlayışla ele alıyor.

KAFKAS DANSLARI

Konuşmaların ardından, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Sanko Holding tarafından bastırılan Belkıs Zeugma ve Mozaikleri isimli yayını, sanatçı Nilgün Ayşecik Çevik’e takdim etti. Konuşmaların ardından, Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, Kültür Müdürü Hülya Yıldız, Özel Sanko Okulları Genel Müdürü Murat Köylüoğlu, Genel Müdür Yardımcıları Sevim Karakaş ve Ahmet Tılfarlıgil, Sanko Park AVM Müdürü Niyazi Büyükaksu ve sanatçıların da katılımı ile serginin açılışı yapıldı. Sergi açılışı dolayısıyla Kafkas Derneği üyeleri, akardion eşliğinde Kafkas Halk Dansları sergiledi. Çevik’in, Sanko Park Alışveriş Merkezi 3’üncü katta bulunan Sanko Sanat Galerisi’nde açılan sergisi, 7 Mart’a kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecek. HABER MERKEZİ