Gaziantepspor, süper ligde ki en kötü sezonlarından birini yaşarken, ligde kalma adına artık şehrin ayağa kalkma zamanı geldi. Cumartesi günü kendi evinde tarihi bir maça çıkacak olan kırmızı – siyahlı temsilcimiz, şehrin bütün kesimlerinin desteğini arkasına alması gerekiyor.

Gaziantep’in adını spor kamuoyunda sürekli gündemde tutmak ve şehrin tanıtımını yapmak adına Gaziantepspor bir vitrin olurken, bu vitrini en doğru şekilde kullanmak da Gaziantep halkına düşüyor. Gaziantepspor, son yılların en kötü sezonunu geçirirken bu hafta sonu kendi evinde Eskişehirspor ile kader maçına çıkacak.

Sezonun ikinci yarısında kaybettiği puanlarla küme hattına iyice yaklaşan kırmızı – siyahlıların, Cumartesi günü kazanmaktan başka çaresi yok. Rakip Eskişehirspor’da aynı sıkıntıyı yaşıyor ve ligde kalma adına son haftalarda iyi bir çıkış yakaladı. Temsilcimiz ise ne yazık ki yedi haftadır galibiyet alamamanın cezasını küme düşme hattına yaklaşarak çekmeye başladı.

SERGEN YALÇIN ÇARE OLABİLİR Mİ

Türkiye futbol liglerinde iyi gitmeyen takımlarda teknik direktör değişiklikleri her zaman etkisini kısa sürede göstermiştir ama Gaziantepspor’un özellikle kadro sıkıntısı çekmesi genç çalıştırıcıyı düşünceye sevk etti.

Sakat oyuncuların çokluğu nedeniyle Cumartesi günü kadroda kimleri tercih edeceğini henüz netleştiremeyen Sergen Yalçın, oyuncuları moral ve motivasyon açısından hazır hale getirmeye çalışacak. Ama asıl destek tribünlerden gelmesi gerekiyor.

KOLTUKLAR DOLSUN

Gaziantepspor’u gelecek sezon bir alt ligde görmek istemeyen futbol severler bu maç bir anlamda hayati bir değer kazanıyor. Temsilcimizin 26 yıllık süper lig serüveninin devam etmesi gerekiyor ve bu nedenle futbola gönül veren, Gaziantep’te yaşayan bütün futbol severler Kamil Ocak Stadyumunun koltuklarını doldurması gerekiyor.

A.SERDAR ÖZEKŞİ