Diyarbakır'ın Lice ilçesinde karakol inşaatının durdurulması için kaçırılan uzman çavuşlardan Hasan Demircan'ın serbest bırakılmasıyla Gaziantep’teki evi bayram yerine döndü.
Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Abalı Jandarma Karakolu'ndaki inşaatı protesto eden bir grup tarafından kaçırılan ve bugün serbest bırakılan uzman çavuşlardan Hasan Demircan'ın Gaziantep’teki ailesine müjdeli haber erken ulaştı. Müjdeli haberi alan ailenin yakınları köye akın etti. Burada Demircan ailesinin mutluluğunu paylaşan yakınları, Uzman Çavuş Hasan Demircan’ı beklemeye başladı.
Hasan Demircan’ın ağabeyi Ahmet Demircan, müjdeli haberle büyük bir sevinç yaşadıklarını belirterek, “Kardeşim 5 gündür kaçırılmıştı. Çok şükür bugün mutlu haberi aldık. Tüm devlet yetkililerimizden Allah razı olsun. Bu gün ilk haberi televizyonda alt yazılarda gördük ama inanamadık. Diyarbakır Vali Yardımcısı ile görüştük ve onlar bize haber verdi. Kendisinin sesini de duyduk ve çok iyi geliyordu ve sağlığı gayet iyiydi, biraz yorgundu sanırım. Şuanda Lice Kaymakamlığı’nda ve gerekli işlemler yapılıyor. Haberi aldığımızda burada bir bayram havası oldu. Burada hem kandili bir bayram gibi hem de onun kurtarılmasını bayram gibi karşıladık. Üçüncü bayramı da inşallah kardeşimin düğününü yaparak yaşayacağız” dedi.
Kardeşinin 23 Mayıs’ta yapılacak düğünü için hazırlık yaptıklarını anlatan ağabey Demircan, “Kardeşim ayın 18’inde izine gelip, düğününü yapacaktı. İnşallah bir an önce gelirse 23 Mayıs’ta düğününü yapacağız. Kendisi 4 ay önce izne gelmişti ve görev yaptığı bölgede bir sorun yaşamadığını söylemişti” diye konuştu.
Anne Fatma Demircan ise, zor günler geçirdiklerini ancak devletin girişimleri sonucu oğlunun serbest kaldığını ve bir an önce oğlunu görmek istediğini söyleyerek, oğlunun fotoğraflarını öptü.