Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Ebubekir Hançerkıran, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na çağrı yaptı. Hançerkıran, "Yaklaşık 4 ay önce Şehitkamil Belediyesi'nde zabıta müdürü olarak göreve başlayan Mehmet Tayyar Dölek'in personel üzerinde baskıcı, otoriter tavırları ve asker kökenli olduğu için, askeri vesiyat uygulamaya kalkması, çalışma düzenimizi ve iç barışımızı alt üst etmiştir. Sayın başkanımızın bu olaya bir an önce el atarak, haksız ve anlamsız uygulamalara son vereceği inancı içerisinde olmak istiyoruz. Bundan sonra iç barışı koruyarak en iyi hizmeti vereceğimiz inancını taşımak istiyoruz'' dedi.

Düzenlediği basın toplantısıyla bilgi veren Hançerkıran, Zabıta Müdürü Dölek'le biraraya geldiklerini ve sorunlarını anlattıklarını, kendisinin hak verdiğini ancak aynı tutumda devam ettiğini söyledi. Yaşadıkları sıkıntıları anlatan Hançerkıran, "Memur arkadaşları, özellikle de aday memurları, sürekli asalet olayı ile tehdit ederek, asaletlerini onaylamayacağını ve memuriyete geçemeyeceklerini beyan etmektedir. Bu durum arkadaşların üzerinde sürekli stres ve korku yaratarak verimli çalışmalarına engel olmaktadır" diye konuştu.

PSİKOLOJİK BASKI UYGULUYOR

"Yine kendisinin emekli olduktan sonra tekrar memuriyete dönüp çalışmasına rağmen, emekliliği gelen veya gelmek üzere olan arkadaşlarımıza zaman zaman emekli olmaları için psikolojik baskı uygulamaktadır" diyen Hançerkıran, "Örneğin, yaşları 50'nin üzerinde olan Zabıta komiseri ve komser yardımcısı kadrosunda olan arkadaşları Nizip caddesi üzerinde kaldırımdaki araçları kaldırmayla görevlendirmesi gibi. Spor yapmaya müsait olmadığı için sağlık raporu olan zabıta memuru bazı arkadaşları, eşofman giymeye zorlayıp sahada oturtmaktadır. Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu'na seslenmek istiyorum, kurumlar bir aile gibidir, uyumlu çalışmalar verimi artırır, çalışma şevkini daha üst düzeye getirir. Amacımız farklılıklarımızı zenginliğimiz olarak görüp, birlik ve beraberlik içerisinde Şehitkamil halkına en iyi şekilde hizmek vermektir. Baskıcı ve yıldırma politikaları ile verim alınamaz. Sayın başkanımızın bu olaya bir an önce el atarak, haksız ve anlamsız uygulamalara son vereceği inancı içerisinde olmak istiyoruz. Bundan sonra iç barışı koruyarak en iyi hizmeti vereceğimiz inancını taşımak istiyoruz''. BÜLTEN