Şehitkamil Belediyesi Sosyal Tesisi Aile Merkezlerinde ailelere yönelik verilen “Aile İçi İletişim” seminerleriyle aileler daha huzurlu oluyor. Seminere katılan aileler, verilen seminerlerden dolayı evlerinde çocuklarıyla iletişimin olumlu yönde geliştiğini dile getirdi.

Şehitkamil Belediyesi Bedri İncetahtacı Sosyal Tesisi Aile Merkezi’nde düzenlenen seminerde Aile Danışmanı Aslı Aktanoğlu, ailelere yaşamdan örnekler vererek aile içi iletişim konularını anlattı. Aktanoğlu, ailelerin kendi aralarındaki iletişimin çocukların gelişiminde büyük bir faktör olduğuna değinerek, "Aile içindeki ve eşler arasındaki iletişim, çocuklar açısından büyük önem taşıyor. Bizler bu konuda ailelerimizin özel yaşamlarında daha bilinçli bir yaşam modeli oluşturmaları ve değerlerinin farkında birer birey olarak hayatı yaşama konusunda destek olmaya çalışıyoruz. Aile içi eğitim ve aile içi iletişim çok önemli. Çocuğun ne zaman, nerede ve kiminle olduğunu ailenin bilmesi, ilgilenmesi gerekir. Zaten evinde sevgi ile dostane bir ortamda yetiştirilen çocuklar bunu kendiliğinden anne-babalarıyla paylaşacaktır" dedi.

ÇOK YARARLI GEÇİYOR

Seminerlere katılan ve bu tür seminerlerin kendileri açısından çok yararlı olduğunu dile getiren aileler ise, “Aldığımız eğitimler bizler açısından çok önemli. Evimde kocam ve çocuklarımla iletişimim çok farklılaştı ve olumlu yönde gelişti. Ailenin önemini ve birçok şeyi bu seminerler sayesinde öğreniyoruz. Bu imkanları bizlere sağlayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştular. BÜLTEN