Hayırsever işadamı Selim Memiş tarafından yaptırılan ve farklı mimarisiyle dikkat çeken Mehmet Selim Memiş Camii dün törenle açıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu, Derya Bakbak, Mehmet Erdoğan, Mehmet Sarı, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Ak Parti İl Başkanı Ahmet Uzer'in de katıldığı açılışta konuşan Çelik, bu yatırımın diğer işadamlarına örnek olmasını isterken, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise başkan olarak geldiği ilk resmi açılışın cami açılışı olduğunu belirtti.

MUAMMER GÜLER TELGRAF GÖNDERDİ

Cami açılışına ilgi büyüktü. Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıboğlu, GAİB Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, Gaziantep Nilüfer Kültürler Arası Dostluk ve Ahenk Derneği Başkanı Cahit Erbalcı, Ak Parti eski İl Başkanı Ökkeş Eruslu'nun yanısıra çok sayıda sanayici, işadamı katıldı. Açılış törenine katılamayan Milletvekili Nejat Koçer ve içişleri eski bakanı Muammer Güler telgraf gönderek caminin hayırlı uğurlu olmasını diledi.

SURİYE'DEN ÖZEL TAŞLAR GETİRİLDİ

Caminin açılışı öncesi Kuran tilaveti okundu. Cami açılışında konuklara hurma ikramı yapıldı. Ardından mimar Mesut Yılmaz, caminin özellikleri ile ilgili bilgi verdi. Cami için Suriye'den özel taşlar getirdiklerini söyleyen Mimar Yılmaz, 750 metrekare inşaat alanı olan caminin 300 kişilik kapasiteli olduğunu söyledi.

MEMİŞ, TEŞEKKÜR ETTİ

Hayırsever işadamı Selami Memiş, Gazi şehre bir güzellik katacak olan caminin yapımında herşeyin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğünü belirterek, yapımında emeği geçen mimarından mühendisine, işçisine A'dan Z'ye herkese teşekkür etti.

ŞAHİN'İN İLK RESMİ AÇILIŞI

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, camiyi yaptıran hayırsever iş adamı Selim Memiş’e teşekkür etti. Gaziantep’in ekonomik kalkınmasının yanı sıra manevi yönden de kalkınması gerektiğini söyleyen Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı olarak geldiğim ilk resmi açılış bu cami açılışı. Tüm dostlarımın abilerimin dualarını bekliyorum. Allah bizleri mahcup etmesin. Allah güzel işleri yapmaya bizlere nasip etsin. Sayın Selim Memiş ailesine çok teşekkür ediyorum. Gazi şehrimiz bizim için çok kıymetli. Büyüyen Gaziantep’in ekonomik kalkınması ne kadar önemliyse manevi kalkınması da bir o kadar önemli. Bizim iki tarafı da beslememiz gerekiyor. O yüzden camilerimiz inananların bir araya geldiği zengini ve fakiri ile köylüsü ve şehirlisi ile aynı rükuda durduğu, aynı secdeye vardığı, aynı Allah’a dua ettiği bir kaynaşma mekanı. Bizim dinimiz sevgi ve kardeşlik dini; barış dini. İnşallah Selim Memiş Bey'e Allah cennet saraylarını nasip eder” şeklinde konuştu.

ÖRNEK OLSUN

Şahin’in ardından konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de dünyanın fani olduğunu, insanların eserleriyle anılacaklarını, ölmezden önce dünyada bir eder bırakmanın önemli olduğunu söyledi. Çelik, "Bu alemden günü gelecek göçüp gideceğiz. İsimlerimiz ya mezar taşlarına yazılacak ya da bu tür hayır kurumlarının alnına yazılacak. Bu cami olabilir bu okul olabilir bu huzur evi olabilir. Geride vatandaşa hizmet edecek bir mekanı bıraktığınız zaman bir eser bıraktığınız zaman insanların hayır duasını alırsınız. Güzel bir Cuma gününde bu eserin açılmış olması son derece anlamlıdır. Katkılarınızla buna anlam kattınız. İşçisinden ustasına kadar burada zerre kadar emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Bu ve benzeri yatırımlar hizmetler diğer iş adamlarımıza da örnek olsun” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından dualar edildi ve kurdele kesimi yapılarak caminin açılışı gerçekleştirildi. Daha sonra Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, milletvekilleri ve açılışa katılanlar Cuma namazını kıldılar. Meral KINACILAR, Bahri GEBEL