Gaziantep’e gelen ünlü sanatçı Selami Şahin, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Gaziantep Şubesi tarafından üniversiteli kız öğrencileri için düzenlenen gecede hayranları ile buluştu.

Ünlü sanatçı Selami Şahin üniversiteli kız öğrencileri yararına düzenlenen gecede bir birinden güzel şarkılarını seslendirdi. Üniversiteli kız öğrencilere verilecek burs için düzenlenen gecede ünlü sanatçı Selami Şahin sahne performansıyla da dikkat çekti. Sanatçı Şahin yaklaşık 2 saat boyunca seslendirdiği eserlerle davetlileri bazen hüzünlendirdi bazen de coşturdu. Sanatçı Şahin, özellikle kız öğrencilere burs uçun düzenlenen böyle bir geceye katıldığından dolayı mutluluğunu diye getirerek derneğin yönetim kurulu ve üyelerine bu çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

TEMEL AMAÇ KADINLARIN EĞİTİMİ

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Gaziantep Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Beliz Dağdelen dernek olarak eğitim ve kadınlarla ilgili bütün sorunlarda var olduklarını belirterek, “1949 yılında kurulan derneğimizin Gaziantep şubesi de 1989 yılında kuruldu. Biz Gaziantep şubesi olarak 78 üye ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Temel amacımız kadınların eğitimidir. Kadınların daha iyi eğitimle iyi konumlara gelmesi, çalışma hayatına katıla bilmesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Biz 74 kız öğrenciye şuanda burs veriyoruz. Bu burslarımıza katkı sağlamak amacıyla düzenlemiş olduğumuz bu gecede Selami Şahin ve Oktay Oktay sahne alırken gecenin bütün gelirini kız öğrencilerimize burs olarak vereceğiz. Gönül ister ki daha fazla kız öğrencimize burs verelim. Çünkü bize yapılan başvuru sayısı 200 civarında. Biz bunlardan en çok ihtiyaç sahiplerini eleyerek ortaya çıkarıyoruz. Bu tür etkinliklerimizle tabi daha fazla kız öğrencimize burs vermek için düzenliyoruz. Aslında sanayi şehri Gaziantep olarak daha fazla öğrencimize burs verebiliriz. Bu kentte çok sayıda hayırsever sanayicimiz bulunuyor. Bu sanayicilerimize derneğimizi tanıtmak için de bu tür geceleri düzenliyoruz. Bu yıl 5. kez bu şekilde bir araya geliyoruz. İnşallah bu etkinliklerimiz amacına ulaşır” dedi. İHA