İnşaat Mühendisleri Odası ile Mühendislik Fakülteleri arasındaki işbirliğini geliştirmek amacıyla bir araya gelen oda yönetim kurulu üyeleri ve Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri sektörün sorunlarını masaya yatırdılar. Mezun olan mühendislerin iş hayatına adaptasyonu, teknolojik gelişmeler ve iş imkanları konusunda görüş alışverişinde bulundular.

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Çeliktürk, Odanın Akademik Oda olması konusunda ciddi çalışmalar yaptıklarını ve bu nedenle Üniversitedeki hocalarla bir araya geldiklerini söyledi. Çeliktürk “İnşaat sektörünün sorunlarının çözümünde birde akademik pencere açmak istiyoruz. Bu nedenle bir aradayız. Bu toplantıları periyodik hale getirerek Odamızla Üniversite arasında işbirliğini geliştirmek sorunlara çözüm üretmek en büyük hedefimizdir. Mesleki toplantılara ağırlık vererek tüm gelişmeleri anında üyelerimize ulaştıracağız. Bu günkü toplantımız bir başlangıçtır” dedi.

KATKI SAĞLAMAYA HAZIRIZ

Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, Üniversite İnşaat Mühendisleri Odası işbirliği ve ortak çalışması için her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduklarını ve birlikte birçok teknik etkinlik yapabileceklerini ifade etti. NECMETTİN GÖRGÜN