Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi Girişimcilik Kulübü tarafından organize edilen “Girişimcilik Zirvesi”nin konuğu oldu. Merinos, Dinarsu, Padişah, Efsane, İmparator ve Boğaziçi markalarıyla; halı sektöründen aldığı yüzde 20’lik payla lider konumda yer alan Erdemoğlu Holding’in, 5 kıtada 78 ülkeye ihracat yaptığını vurgulayan İbrahim Erdemoğlu, parça makine halısında en büyük üretici olduklarını söyledi.

Erdemoğlu, “Halı, bizim lokomotif sektörümüz. Gaziantep’te 355 bini kapalı, toplam 1,1 milyon metrekarelik alana yayılmış üç entegre tesisimizde ve Rusya’nın Rostov kentindeki 45 bini kapalı, 200 bin metrekarelik alanda, 2012 yılında 30 milyon metrekare, 2013 yılında 34 milyon metrekare halı ürettik” dedi.

100 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Erdemoğlu, Önümüzdeki beş yıl içinde Türkiye’de makine halısı sektöründeki pazar payını yüzde 40’lara çıkarmayı ve Merinos ile global bir marka olma yolunda kararlılıkla ilerlemeyi hedeflediklerine de değindi. Inovasyon, Ar-Ge ve teknolojiye yatırımın vazgeçilmezliğine de değinen İbrahim Erdemoğlu, “Her yıl tesislerimize 100 milyon dolarlık yatırım yaparak Ar-Ge’mizi güçlendiriyoruz, tasarımda fark yaratmak için çalışıyoruz. Yaptığımız tüm işlerde lokal değil global lider olmayı amaçlıyoruz. Bu yıl ve gelecek yıl yapacağımız en önemli Ar-Ge yatırımımızı ise, bu vizyonumuza katkı sağlayacak insan kaynağına yapacağız. Bu anlamda gücümüze güç katacak uzmanları ailemize katacağız” açıklamasında bulundu.

DÜNYA ÇAPINDA YATIRIM

Dinarsu’un 76 dpi çözünürlükte yani sonsuz renk seçeneği ile fotoğraf görselliğinde üretim yapabilen dünyadaki ilk ve tek üretici olduğunu söyleyen Erdemoğlu, “Dinarsu markamızla gemi ve yat sektörüne sunduğumuz nitelikli ürünlerimizi kapsayan, geçen yıl yaptığımız Ar-Ge çalışmalarıyla ülkemizde ilk ve tek olduk. Aynı zamanda dünya çapında da bir başarı elde ederek, dünyada bu alanda çalışan birkaç başarılı firma arasına girdik. Ortamdaki ışığın renk değişimiyle aynı halı üzerinde tamamen farklı üç desen barındıran halılarımız da özellikle oteller, restoranlar, diskolar tarafından son katıldığımız fuarlarda ilgiyle karşılandı” diyerek Ar-Ge ve inovasyona verdikleri önemin sonucu olarak dünya çapında imza attıkları başarılardan da bahsetti. BÜLTEN