Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep ihracatında sanayi ürünlerinin yüzde 94,9 pay aldığını ve sektörel ihracatın çok çeşitli olduğunu belirterek, ‘’Bu, sanayimizin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor’’ dedi.

Konukoğlu, Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, önümüzdeki dört yılı çok rahat şekilde görebilecek bir hükümet yapısının ortaya çıktığını kaydederek, yeni kurulan hükümeti bir kez daha kutladı. Yeni hükümette Gaziantep Milletvekili Mehmet Şimşek’in Başbakan Yardımcısı olarak görev almasını sevinçle karşıladıklarını ifade eden Konukoğlu, kabinede Gaziantep’in en üst düzeyde temsil edilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Gaziantep ihracatının ithalatını karşılama oranının yüzde 126 olduğuna işaret eden Konukoğlu, Türkiye’nin kalkınması için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini bildirdi. En fazla ihraç edilen imalat sanayi ürünleri arasında; halı, iplikler ve dokunmuş kumaşlar, bitkisel yağlar, plastik ürünler, tahıl ürünleri, unlu mamuller, hazır tekstil ürünleri, diğer tekstil ürünleri, kağıt ve mukavva, temizlik ve kozmetik ürünleri, demir çelik, işlenmiş sebze ve meyveler, çikolata ve şekerleme, diğer ürünler bulunduğunu anlatan Konukoğlu, sektörel ihracatın çeşitliliğine dikkati çekti. NECMETTİN GÖRGÜN