OSGD DERNEKLEŞME YOLUNDA

OSGB çalışanlarından Emrah Yılmaz, sektörün son zamanlarda kırmızı sinyaller vermeye başladığını vurgularken, Hüseyin Çolak Gazintep'te fiyat politikası açısından diğer illere göre geride olduklarını, bu yüzden bir an önce dernekleşme çatısı altına girmek zorunda olduklarını kaydetti.

YILMAZ: SEKTÖR KIRMIZI SİNYAL VERMEYE BAŞLADI

OSGB çalışanlarından Emrah Yılmaz, OSGB olarak böyle bir oluşuma girdiklerini belirterek, "Yaşanan olumsuzlukların hepsinin üzerine sünger çekip, bu süreçte nasıl bir yol izleyebiliriz, bu sektörü nasıl iyileştirebiliriz? Bunların üzerinde yoğunlaşacağız. Bildiğiniz üzere, sektörümüz son zamanlarda kırmızı sinyaller vermeye başladı. Hepimizin durumu birbirine yakın. Birbirimize karşı yaptığımız çalışmalarda sadece kârlı çıkan işletmeler oluyor" dedi.

ARTIK BIÇAK KEMİĞE DAYANDI

Her sene bir önceki seneye göre düşük çalışmalar ve fiyatlarla sıkıntılar yaşadıklarını işaret eden Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu oluşumu kendi aramızda uzun zamanadan beri konuşuyorduk. Artısını ve eksisini bir araya getirmeye çalıştık. Daha sonra böyle bir oluşuma girdik. Birbirimizi destekledik. Bu sektörde birbirimizin simasını bilmeden düşman olduğumuz insanlar var. Ve bu nedenle yeni bir başlangıç yaparak güzel bir sürece girmek istiyoruz. Uzman ve hekimler, OSGB'leri sıkça değiştirmeleri. OSGB çalışanlarına standart bir maaş uygulanmalı. Bu süreçte hep birlikte çalışmalıyız."

ÇOLAK: DERNEKLEŞME YOLUNDA İLK ADIM ATILACAK

OSGB çalışanlarından diğer konuşmacı Hüseyin Çolak da, dernekleşme yolunda karar alınıp alınmayacağı hususunda konuşacaklarını söyleyerek, "Dernekle ilgili bir karar çıkarsa mutlaka derneği yönetecek kişilerin olması gerekiyor. Bu toplantıda somut bir sonuca ulaşmamız gerekiyor. Bu yüzden geçici olarak yönetim oluşturmalıyız. Ve dernekleşme yolunda ilk adım atılacak. Bizlerde bu kişileri destekleyeceğiz. OSGB'lerin büyük kısmıda burada. Bu ortak çatı altında ortak kararlar alabiliriz. Gaziantep'te fiyat politikası açısından diğer illere göre gerideyiz. Ama maliyet olarak daha yüksek fiyat politikamız var. Dernek, fiyat politikası dayatamaz fakat; kurallara, etiğe, ortak problemlere ortak atılımlarlarla yüzde 70'ni biraraya getirebiliriz" şeklinde konuştu.Toplatıda, 38 katılımcının tamamı dernek kurma yolunda kararı alındı, ortak oluşumla 7 kişi geçici olarak görevlendirildi. AYŞEGÜL BAĞCI